Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 01. 15. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Fegyó Béla, ráckevei festőművész 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Babits Mihály - Az írástudók árulása

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója - Kiskunhalas története 4. - tanulmányok Kiskunhalasról a 20. század második feléből. A Kiskunhalasról szóló tanulmánykötetek átfogják a város történetét a kezdetektől a második évezred fordulójáig. Az összesen öt kötet: a kezdetektől, a török kor végéig (1. könyv), majd tanulmányok a 18 -19. századból (2. könyv), tanulmányok a 19. század közepétől a 20. század közepéig (3. könyv), tanulmányok Kiskunhalasról a 20. század második feléből. Az 5. könyv, a Kiskunhalas Almanach, amelynek témája: városismertető az ezredfordulós Kiskunhalasról. A Kiskunhalas történetéről szóló 4. kötet 2019 decemberében jelent meg, amelyet a szerkesztők és a szerzők hónap 18. napján mutattak be a Kiskunhalasi Thorma János múzeum nagytermében. A város történetéről szóló, összesen négy kötetet Ö. Kovács József és Szakál Aurél, az Almanachot Szakál Aurél szerkesztette. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Ziccer:

11:00 – Vedd és olvasd: Egy történet, melyet látni kell! Örkény István: Tóték c. kisregénye nem ismeretlen előttünk, ahogy a belőle készült Isten hozta, őrnagy úr! c. film sem. De ahogyan a Nemzeti Színház művészei azt most színpadra vitték, az egészen fantasztikus élményt jelent fiatalnak, idősebbnek egyaránt. Éppen ilyen összeállításban néztük meg a darabot, melyhez nekünk az előadás előtt, a hallgatóknak pedig utólag ad kedvcsinálót Palásti Károly tanár úr! Fogadják műsorunkat szeretettel! (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Sztárportré: Sebestyén Peti gyorsasági motorversenyző a Sztárportréban! Top 6 idén, világbajnok 3 éven belül! „Igen, mindenképpen ez a terv, és nem csak hasraütésszerűen mondtunk egy számot. A tavalyi évben sikerült folyamatosan a top 10-ben lennem, és a 11. helyen fejeztem be a bajnokságot. Folyamatosan ott voltunk az élbolyhoz közel, és hiányzott még egy minimális lépés, ami legfőképpen a motort érintette, hogy elcsípjük a kiszemelt 6. helyet. Technikai sportról beszélünk, nem elég, hogy én maximálisan felkészült vagyok. Most megtörtént egy váltás, és ezzel a technikával több az esély.” Peti fegyelmezett az evés, alvás, edzés és koncentrálás terén is: „Most kezdtem el egy új étrendet, ami teljesen rám van szabva. Nagyon sokan koncentrálnak arra, hogy a motor mindig megkapja legjobb alkatrészt, a legjobb üzemanyagot, de az is nagyon fontos, hogy a versenyzőnek is a legjobb üzemanyag kell, és próbálunk most ezen is fejleszteni. Szigorú rendhez tartom magam, hogy meglegyen az esti 8 óra alvás. Régóta együtt dolgozom egy sportpszichológussal, és sokat foglalkoztunk azzal, hogy hogyan lenne jó az elalvás, főleg a versenyhétvégéken, mert akkor nagyon nagy a stressz.” Peti arra is figyel, hogy az ébredése is a megfelelő módon történjen. (forrás: sztarportre.hu) (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: Nagyvárosból a "nagyon vidékre". Budapestről költözött Bócsára László Lajos Gergely evangélikus lelkipásztor, aki elhívását követve teljes erejével végzi két falusi evangélikus gyülekezet pásztorolását. Itt találta meg társát, itt született első gyermekük, és itt építi a település első igazi, tornyos templomát. Ismerjék meg életét, hitvallását! Nem bánják meg, ha velünk tartanak!

19:00 – Szép Álmokat: Esti mesét hallhatnak

19:15 – Irodalom az Éterben:Tüskevár

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak(ismétlés), Lélekműhely – A megbocsátás az Én-Te kapcsolatok viszonylatában 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Szolzsenyicin - Ivan Gyenyiszovics egy napja