Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 01. 14. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dukkon Ágnes Dr. 2.rész

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Babits Mihály - Az írástudók árulása

5:30 – Serkenj fel –Kohi-Pál Eszter -Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Vékony még a jég; tilos a Sóstón korcsolyázni! Kuris István László alpolgármester úr kérése is ez, de a józan eszünk is azt diktálja, hogy óvakodjunk jégre menni! Ugyanakkor a város életében az új év nem fukarkodik eseményekkel és lehetőségekkel. Pályázatok, elismerések, hogy csak a legfontosabbakat említsem. Hallgassanak bennünket, és ajánlják a Halas Rádiót ismerőseiknek is! (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Sebestyén Peti gyorsasági motorversenyző a Sztárportréban! Top 6 idén, világbajnok 3 éven belül! „Igen, mindenképpen ez a terv, és nem csak hasraütésszerűen mondtunk egy számot. A tavalyi évben sikerült folyamatosan a top 10-ben lennem, és a 11. helyen fejeztem be a bajnokságot. Folyamatosan ott voltunk az élbolyhoz közel, és hiányzott még egy minimális lépés, ami legfőképpen a motort érintette, hogy elcsípjük a kiszemelt 6. helyet. Technikai sportról beszélünk, nem elég, hogy én maximálisan felkészült vagyok. Most megtörtént egy váltás, és ezzel a technikával több az esély.” Peti fegyelmezett az evés, alvás, edzés és koncentrálás terén is: „Most kezdtem el egy új étrendet, ami teljesen rám van szabva. Nagyon sokan koncentrálnak arra, hogy a motor mindig megkapja legjobb alkatrészt, a legjobb üzemanyagot, de az is nagyon fontos, hogy a versenyzőnek is a legjobb üzemanyag kell, és próbálunk most ezen is fejleszteni. Szigorú rendhez tartom magam, hogy meglegyen az esti 8 óra alvás. Régóta együtt dolgozom egy sportpszichológussal, és sokat foglalkoztunk azzal, hogy hogyan lenne jó az elalvás, főleg a versenyhétvégéken, mert akkor nagyon nagy a stressz.” Peti arra is figyel, hogy az ébredése is a megfelelő módon történjen. (forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító: Stantic Teo sziládys évkezdő diák mesél

13:00 – Vedd és olvasd:dr. Téglás Péter ajánlója.

14:00 – Önindító: Az Enesei ikrek, Márton és Dani beszámolója a vegyész szakról pályáról. Az ELTE vegyészkarán szereztek BSC diplomát az iker fiúk, miután a Sziládyban leérettségiztek. Jelenleg az MSC-t végezték és végzik, melynél már kettévált az érdeklődésük. Nyilván a szülők végzettsége és inspirációja is közrejátszott a választásnál, de ez szerencsésen találkozott a fiatalok érdeklődésével. Az egyetemi évek alatt minden lehetőséget megragadtak a munkára a tanulás mellett. Széles a paletta mit is dolgoztak egyetemistaként, mielőtt belefogtak szakmai gyakorlatukba, munkájukba. A sport sem maradt ki az életükből, a teherbírás alapfeltételének vallják. Feltétlen tartsatok velünk!

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Tovább élnek az optimista emberek. A túl sok, és a túl kevés alvás is ront a memórián, és a reakcióidőn. Nem hallanak jól a repülőterek közelében élő madarak. Elkészült az okosóra, ami nagyon sok mindent mér. Elkészült egy házi robotot, amellyel könnyebb lehet az életünk. Önvezető vonat állt forgalomba Kínában. A század második felétől működhet az új típusú fúziós erőmű. Fellövik a legmodernebb szuper űrtávcsövet. Találtak egy új, Föld-méretű bolygót a lakható zónában.  Különös jel érkezett az űrből, ami mindent felforgathat.

19:00  - Szép Álmokat: Esti mesét hallhatnak

19:15 - Irodalom az Éterben: Tüskevár

20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel: Kohi-Pál Eszter - Református(ismétlés), Lélekműhely: A megbocsátás az Én-Te kapcsolatok viszonylatában 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Szolzsenyicin - Ivan Gyenyiszovics egy napja