Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 11. 22. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Nádasdy Borbála 3. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel! : Édes Árpád- Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Vedd és olvasd: Pettson és Findusz, A világ legszebb mondái, Rubinvörös, Kézikönyv szülőkhöz földi használatra, Jelenlét - az öt kötetet Tóthné Felföldi Zsuzsanna a Martonosi Pál Városi Könyvtár igazgatóhelyettese ajánlja. Sven Nordqvist: Pettson és Findusz sorozata vidám, tanulságos történeteket tartalmaz egy öregúrról és a macskájáról. Katharina Neuschaefer: A világ legszebb mondái címmel kihagyhatatlan történeteket gyűjtött össze egy kötetbe, fókuszban a fiú olvasók. Egy trilógia első kötete a Rubinvörös, amelyben Kerstin Gier egy különleges világot alkot a tinédzser lányoknak, akik biztosan találnak kedvenc karaktert a regényben. Apa a Marsról, anya a Vénuszról jött: Kézikönyv szülőkhöz földi használatra, vicces helyzetek, rugalmas megoldások igyekvő és aggódó szülők számára. Alberto Pellai és Barbara Tamborini könyve igazi kikapcsolódást nyújt a szülők számára. Amy Cuddy: Jelenlét, így beszél a tested című kötetében rátalálhatunk a megoldásra, hogyan irányíthatjuk a testünket egy-egy olyan helyzetben, amikor a figyelem ránk irányul. Tóthné Felföldi Zsuzsannával a könyvtár igazgatóhelyettesével beszélgettünk. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: A nők ugyanolyan jók matematikából, mint a férfiak. Több ezer, tündöklő tojást mosott partra a tenger. Zseniális megoldást találtak ki a műanyagszemét ellen.  Nagy csalódás, ami 30 év után most kiderült a szobanövényekről. Váratlan felfedezést tettek a Marson. Ámulatba ejtő jelenséget figyeltek meg a Napban. Elképesztő erejű termonukleáris robbanást észleltek az űrben. Újfajta akkumulátor segíthet, hogy végleg átváltsunk a zöldenergiára. Végre megérthetjük, hogyan épült a nagy piramis. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Szentpéteri Csilla

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – S’örömkonyha: Gyorsan elkészíthető sütemények - Mongyi Mariann az energiatakarékosság jegyében olyan recepteket hozott, amelyekből gyorsan, esetleg sütés nélkül készíthetünk sós és édes süteményeket. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: II. rész: Krámli Kinga énekművész és párja Lopatyin Alexandr életútja. Városunk szülötte Kinga gyors és sikeres karriert futott be az énekesi pályán. Hogyan alakult zenei karrierje, hogyan került életébe a Napra zenekar, megannyi fordulatos történet. A zenei formációk élnek és alakulnak folyamatosan, mintegy égi angyalok segítik a folyamatok alakulását, szinte tettem érhetők. A riport végén mintegy bizonyság tétel Istenről, következzék  Alex élménye, melyet életének egyik legmélyebb pontján tapasztalt meg. Feltétlen tartsanak velünk életútriportunk folytatásába!(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Az első öreg és a szarvas története

19:15 - Irodalom az éterben: Mikszáth Kálmán: A jó palócok

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád- Református(ismétlés) és Lélekműhely: A hiánymotiváció és a fejlődésmotiváció 2.  2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - Az aranyember