Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 11. 18. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 - Hitvalló: Láng András atya 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel! - Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Önindító: Krámli Kinga énekművész és párja Lopatyin Alexandr életútja I.rész. Városunk szülötte Kinga gyors és sikeres karriert futott be az énekesi pályán. Már Sziládys diákként sokat énekelt városi ünnepeken, országos versenyeken, akkor még autentikus népzenét. Művészi munkássága a tanítóképzős években kiteljesedett, különösen, amikor a Napra zenekarba lépett és már világzenei stílusban is énekelt. Párja Alexandr, szintén zenész, közel tíz éves kapcsolatuk munkakapcsolatkén indult, majd szeremmé teljesedett. Hogyan is indult Kinga énekesi pályája, hogy ismerkedtek meg párjával? Életútriportunk I. részébe tartsanak velünk! (ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Az Érdekes emberek mai adásában Czibolya Józseffel ismerkedhetnek meg mindazok, akik meghallgatják adásunkat. Egy parányi műhely az udvar hátsó szegletében, telis tele harmonikákkal. Az ember nem is gondolná, hogy ezek a vidám hangszerek is lehetnek betegek. Akkor hozzák el Józsefhez, aki szakértelmével és összes szeretetével orvosolja a bajokat. Hogy miként? Ez derül ki a műsorból! Fogadják szeretettel!  (ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: Dr. Veszelszki Ágnes mesél a Borkommunikáció könyvéről, digitális nyelvi átalakulásról

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Új szupereljárást alkalmaztak három rákos betegen. Élőben közvetítettek egy agyműtétet az interneten. Miért alszunk rosszul idegen helyen? Titokzatos ásványt találtak geológusok. Egy gyönyörű, mégis kietlen hely. Titokzatos, ősi falra bukkantak a sivatagban. Használt ruhák hasznosításának új módját találták meg. Érző telefontokot fejlesztettek ki. Tíz perc alatt feltölthető az új akkumulátor. Elkészült a világ legkisebb kamerája.(előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Dolhai Attila a Sztárportréban! Család - munka egyensúly: "Ha elértél egy egzisztenciát, akkor azt nagyon nehéz elengedni. A színház, és ez az életforma elég szélsőséges, mert van amikor nagyon sok munka van, és van amikor nincs. Alkalmazkodnunk kell a körülményekhez, és a családom hozzászokott ehhez. Célom és érdekem is, hogy sikeresek legyenek azok a produkciók, amelyekben részt veszek." Otthon 4 lány várja:  "Azt szokták mondani, hogy a pálya elején el kell vállalni mindent, azután pedig már azért vállalsz, mert megéri. Én a pályám elején elvállaltam mindent, így a gyermekeim első éveiből hiányoztam. A feleségem Viki mindig nagyon türelmes és támogató volt velem. Nehéz helyzetekben, a döntéseknél mindig kérek a jó Istentől valamilyen jelet. Ilyen volt az is, amikor a színművészeti előtt bementem a Rókus templomba, és mondtam, hogy nekem fogalmam sincs, hogy mi a dolgom, és mit kell tennem. Rendezd a sorsom, és én majd elfogadom. Felvettek, és én ezt egy jelnek vettem."(forrás: sztarportre.hu)(előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat:1001 éjszaka meséi - A kereskedő és a gonosz szellem

19:15 - Irodalom az Éterben: Mikszáth Kálmán: Tót atyafiak

 20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református (ismétlés) és Lélekműhely:A hiánymotiváció és a fejlődésmotiváció 1. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - Az aranyember