Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 11. 16. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Kilyén Ilka, színművész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: XXI.századi nagymama - Barnáné Szabó-Mikor Mártával beszélgetek. Milyen szerepeknek, feladatoknak kell megfelelnie egy nagymamának. Barnáné Szabó-Mikor Mártával beszélgetek a nagymamaság örömeiről, kihívásairól. Tartsanak velünk!(ismétlés)

9:00 – Ziccer: Jógázunk Dági Vikivel. A Halas Rádió sportmagazinjában ezúttal Dági Viki, jógaoktató volt a vendég. Hogy épül fel egy foglalkozás? Kinek ajánlja Viki a jógát? Milyen vicces sztori kapcsolódik egyik órájához? Sok más mellett ezekre a kérdésekre is választ kapunk a Ziccerben. Tartsanak velünk!(ismétlés)

10:00 – Érdekes emberek: Az Érdekes emberek mai adásában Czibolya Józseffel ismerkedhetnek meg mindazok, akik meghallgatják adásunkat. Egy parányi műhely az udvar hátsó szegletében, telis tele harmonikákkal. Az ember nem is gondolná, hogy ezek a vidám hangszerek is lehetnek betegek. Akkor hozzák el Józsefhez, aki szakértelmével és összes szeretetével orvosolja a bajokat. Hogy miként? Ez derül ki a műsorból! Fogadják szeretettel! (ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Kiss István lelkészt "A Nagy Kérdés" országos előadás sorozatról kérdeztük. Magyarországon ötezer tagot számlál nagyjából a Hetednapi Adventista Egyház, mely igen komoly társadalmi és missziós szerepvállalást végez. A közösség bajai és halasi lelkésze István részt vett az előadás sorozat előkészítésében is, illetve ő lesz városunk Közösségi házában az előadó. November 14-étő indul a sorozat, csütörtökönként 17 órától hétről-hétre, hat alkalommal. A témák többek között a változás szerepéről szólnak. Hogyan működött ez 500 évvel ezelőtt a reformátorok körében. Beszélnek a társadalmi változásokban az egyén kiállásának, bátorságának, időnként folyamatelindító szerepéről. Mit üzennek ezek a régi történetek a mának? Szabad-e egy felismert jót erőszakkal rákényszeríteni másokra? Isten így tett velünk? Feltétlen tartsanak velünk ebbe a rendkívül izgalmas beszélgetésbe! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Minden idők egyik legnagyobb zongoraművésze Fryderyk Franciszek (Frédéric Francois) Chopin lengyel zeneszerző 170 éve, 1849. október 17-én halt meg. Chopin új stílusa a romantikus kifejezőeszközök egész sorát hozta a zongorajátékba, lágy, lírai hangzása végletes dinamikai ellentétekkel, érzelem gazdag és virtuóz előadásmóddal párosult. Ő írt először balladákat, önálló scherzókat, ismertette meg a világgal a lengyel mazurkát, újította meg romantikus alapon a Bach-féle prelűdöket. A zongora poétájaként, rabjaként és zsenijeként is emlegették, e hangszerre írta két zongoraversenyét, gyűjteményes műve a 24 prelűd és az Etűdök, de népszerűek rövidebb zenedarabjai, keringői, noktürnjei. A lengyel népzene fordulatait polonézeibe és mazurkáiba iktatta, így a romantikus népies zene megindítója lett. Chopin gazdag terméséből ma keringőket hallgatunk.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Krumplirózsa

19:15 – Irodalom az Éterben: Mikszáth Kálmán: Tót atyafiak

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Csúcsélmény és erkölcsiség 2.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Jókai Mór - Az aranyember