Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 11. 14. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Tafferner Ingrid, Nyergesújfalu Zafféry Károly szalézi közéiskola igazgató

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel! –   Kohi-Pál Eszter- Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Ne játssz a földdel! - gyermeki, avagy felnőtt módra viselkedik az emberiség? Kohout Zoltán szakújságíróval beszélgetünk. Azok a kihívások, melyekkel ma szembenéz az emberiség, akár a klímaválságra, akár a robotika megzabolázására és jó mederbe terelésére, akár a megtermelt javak ésszerű elosztására gondolunk - felnőtt viselkedést igényel(ne) az emberiségtől. Mi is a felnőtt és gyermeki mód közötti különbség? Mindent akarok de azonnal, csak én számítok, türelmetlenül és erőszakosan azonnali vágyteljesülésre vágyik. No gyermeket vagy felnőttet jellemez? Sajnos manapság ezek a gyermeki üzemmód jellemzők igencsak jelen vannak a felnőttek körében is. Kérem szépen akkor máris megvan a házi feladat! Türelem, megértés, tervezés és elfogadás gyakorlása. Kár, hogy ezeket a tulajdonság pirulákat nem kapni a patikában, megküzdve lehet elnyerni őket! Tartsanak velünk feltétlen, ha tehetik! (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00– S’örömkonyha: Útravaló nasi - Mongyi Mariann a vendégünk, akivel a helyi természetvédelmi területeket járjuk végig. Barangolásunkhoz finom müzli receptet hozott, mely könnyen és gyorsan elkészíthető, egészséges nassolnivaló! Tartsanak velünk!(ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Érdekes emberek: "Otthonról haza"- Fehér Fedoszja tanárnővel beszélgetünk

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 - 153-Lélekmód: Kiss István lelkészt "A Nagy Kérdés" országos előadás sorozatról kérdeztük. Magyarországon ötezer tagot számlál nagyjából a Hetednapi Adventista Egyház, mely igen komoly társadalmi és missziós szerepvállalást végez. A közösség bajai és halasi lelkésze István részt vett az előadás sorozat előkészítésében is, illetve ő lesz városunk Közösségi házában az előadó. November 14-étő indul a sorozat, csütörtökönként 17 órától hétről-hétre, hat alkalommal. A témák többek között a változás szerepéről szólnak. Hogyan működött ez 500 évvel ezelőtt a reformátorok körében. Beszélnek a társadalmi változásokban az egyén kiállásának, bátorságának, időnként folyamatelindító szerepéről. Mit üzennek ezek a régi történetek a mának? Szabad-e egy felismert jót erőszakkal rákényszeríteni másokra? Isten így tett velünk? Feltétlen tartsanak velünk ebbe a rendkívül izgalmas beszélgetésbe!

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Jóllét:"Az étel íze a sótól, az ember íze a szótól lesz zamatos." - Péterné Sztanik Nikolettel beszélgetünk. Persze nem mindegy, hogy mi az az étel, és mennyi az a só. Péterné Sztanik Nikolett iskolavédőnő a gyermekek és fiatalok étkezési szokásairól, a gyümölcsök, zöldségek fontos szerepéről, és az energiaitalok káros hatásairól beszél. Higgyék el, megéri meghallgatni!

19:00 – Szép Álmokat: Krumplirózsa

19:15 – Irodalom az Éterben: James Herriot: Egy állatorvos történetei

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Kohi-Pál Eszter - Reformátusés Lélekműhely: A csúcsélmények, mint önazonosság tapasztalatok 3.  3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - Az aranyember