Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 11. 13. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Sztankó Attila atya 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója - Ungváry Krisztián: Hősök? - A budapesti csata német katonai elitje (Jaffa kiadó 2019.) A magyar főváros hetvenöt évvel ezelőtt kezdődő ostroma ma is a történelmi emlékezet kitüntetett színhelyének számít - olyasfajta eseménynek, amely újra és újra ideológiai és politikai csatározások áldozatául esik. A korábban uralkodó, antifasiszta értelmezéssel szemben az utóbbi évtizedek szélsőjobboldali emlékezetkultúrája már "hősökként" ünnepli a kitörésben részt vevő katonákat, miközben egyre kevesebb szó esik a történelmi tényekről és az esemény szereplőinek valóságos mozgatórugóiról. Ungváry Krisztián Budapest ostroma című, számos hazai és nemzetközi kiadást megélt, páratlanul népszerű kötete után ezúttal a csatában részt vevő német katonai elitet vizsgálja: kollektív életrajzgyűjteménye azokat a német katonákat veszi sorra, akik fontos vezető beosztásban vettek részt a fővárosi harcokban, vagy budapesti tartózkodásuk alatt előkelő kitüntetésekben (Vaskereszt Lovagkeresztje, Német Aranykereszt) részesültek. (Libri könykereskedés ismertetője) (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Ziccer:

11:00 – Jóllét: Instant fogyás, izom a semmiből... mire vágyunk, és hogyan lehet bennünket becsapni? Igás Andor testnevelő tanárral beszélgettünk. A kigyúrt férfiak, a fehérje reklámok sokszor elérhetetlen célokat állítanak elénk. Mennyire befolyásol minket a net fogyi őrülete, mikor jövünk rá, hogy amit látunk, nem biztos, hogy igaz? Sportteljesítmények, veszélyek, blogok az egészség szószólójaként és pozitív hatások, amelyek könnyen elérhetők- Igás Andorral, a Szilády gimnázium testnevelő tanárával beszélgettünk. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Sztárportré: Dolhai Attila a Sztárportréban! Család - munka egyensúly: "Ha elértél egy egzisztenciát, akkor azt nagyon nehéz elengedni. A színház, és ez az életforma elég szélsőséges, mert van amikor nagyon sok munka van, és van amikor nincs. Alkalmazkodnunk kell a körülményekhez, és a családom hozzászokott ehhez. Célom és érdekem is, hogy sikeresek legyenek azok a produkciók, amelyekben részt veszek." Otthon 4 lány várja: "Azt szokták mondani, hogy a pálya elején el kell vállalni mindent, azután pedig már azért vállalsz, mert megéri. Én a pályám elején elvállaltam mindent, így a gyermekeim első éveiből hiányoztam. A feleségem Viki mindig nagyon türelmes és támogató volt velem. Nehéz helyzetekben, a döntéseknél mindig kérek a jó Istentől valamilyen jelet. Ilyen volt az is, amikor a színművészeti előtt bementem a Rókus templomba, és mondtam, hogy nekem fogalmam sincs, hogy mi a dolgom, és mit kell tennem. Rendezd a sorsom, és én majd elfogadom. Felvettek, és én ezt egy jelnek vettem." (forrás: sztarportre.hu) (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: Az Érdekes emberek mai adásában Czibolya Józseffel ismerkedhetnek meg mindazok, akik meghallgatják adásunkat. Egy parányi műhely az udvar hátsó szegletében, telis tele harmonikákkal. Az ember nem is gondolná, hogy ezek a vidám hangszerek is lehetnek betegek. Akkor hozzák el Józsefhez, aki szakértelmével és összes szeretetével orvosolja a bajokat. Hogy miként? Ez derül ki a műsorból! Fogadják szeretettel! (ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Gyerekdalok, mondókák

19:15 – Irodalom az Éterben: James Herriot: Egy állatorvos történetei

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak(ismétlés), Lélekműhely – A csúcsélmények, mint önazonosság tapasztalatok 3.  2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - Az aranyember