Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 11. 08. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Kovács Kornél atya

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel! : Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Homolya Borbála étkezési tanácsai, különösen a hűvös időre tekintettel. Borbálát már ismerik hallgatóink. Néhány éve nyugdíjasként városunk lakója, újságíró, testnevelő tanárként és szerbiai magyarként mindig is az élet szolgálatában állt. Élete folyamán életmód tanácsokat adott mindenféle formában, és médiumban anno. Most közösségünket segíti étkezési tanácsaival, különös tekintettel az évszakváltásra, a hideg idő beköszöntére. Az élelmet azt mindig hálaadással, odafigyelve érdemes magunkhoz venni, hisz élet van benne, vallja. Tartsanak velünk a részletekért! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Jóllét: Instant fogyás, izom a semmiből... mire vágyunk, és hogyan lehet bennünket becsapni? Igás Andor testnevelő tanárral beszélgettünk. A kigyúrt férfiak, a fehérje reklámok sokszor elérhetetlen célokat állítanak elénk. Mennyire befolyásol minket a net fogyi őrülete, mikor jövünk rá, hogy amit látunk, nem biztos, hogy igaz? Sportteljesítmények, veszélyek, blogok az egészség szószólójaként és pozitív hatások, amelyek könnyen elérhetők- Igás Andorral, a Szilády gimnázium testnevelő tanárával beszélgettünk. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: 600 éves arcot rekonstruáltak. A templomosok titkos alagútját azonosították Akkóban. Kutyák segítenek a régészeti feltárásokban. Kiderül, hogy miként képes a légy a plafonon landolni. Már a 14 hónapos gyerekek is értik, mit jelent, ha a nagyok számolnak. Öt éven belül felszámolják a csendes-óceáni szemétsziget felét. Növelheti a tüdőrák kockázatát a füstszűrő. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Molnár Szabolcs

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – S’örömkonyha:Útravaló nasi - Mongyi Mariann a vendégünk, akivel a helyi természetvédelmi területeket járjuk végig. Barangolásunkhoz finom müzli receptet hozott, mely könnyen és gyorsan elkészíthető, egészséges nassolnivaló! Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Miért jó villamosmérnöknek tanulni? - Csányi Ágnessel beszélgetünk. Önindító adásunkban a Budapesti Műszaki Egyetem villamosmérnöki szakára ad betekintést Csányi Ági, volt sziládys tanulója városunknak. Mi kell a felvételihez, hol lehet elhelyezkedni az egyetem után, vagy már közben is? Hogyan is alakult Ági pályaválasztása? Ezekre a kérdésekre mind választ kaphattok, ha velünk tartotok!(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Az ördög három kérdése

19:15 - Irodalom az éterben: James Herriot: Egy állatorvos történetei

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református(ismétlés) és Lélekműhely: A csúcsélmények, mint önazonosság tapasztalatok 1.  3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Agatha Christie - Nyaraló gyilkosok