Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 11. 06. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Kovács Erika 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom:Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója - James Fenimore Cooper: Az utolsó mohikán (2019 évi magyar kiadás) Néhány hónappal ezelőtt, a Park Kiadó megjelentette Az utolsó mohikán című könyvet teljes változatban. Bizonyára sokak számára meghökkentő, hogy az eredeti példány terjedelemben, nyelvezetben, és a jellemábrázolásban milyen nagymértékben különbözik az ismert és szeretett írásműtől. A Móra Ferenc Könyvkiadó 1963-ban napvilágot látott Cooper könyvét, a belső borítólap szövege szerint: fordította és az ifjúság számára átdolgozta Réz Ádám, aki alapos és hasznos munkát végzett. A könyv számos adaptációja közül, az 1992-ben készült filmet szokták a legszínvonalasabbként kiemelni. Sajnálatos azonban, hogy a Michael Mann rendezte film olyan mértékben forgatja ki a könyv cselekményét, és szereposztását, hogy az eredeti történet elveszíti a varázsát.  (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00Ziccer: Ma Györfi Alen motorversenyző kerül Ziccerbe. Alen nemrég érkezett haza Amerikából, beszélgettünk az ottani versenyéről, a saját csapatáról, de szóba került a kemény felkészülés, na meg, hogy mennyire kiszámíthatatlan ez a sportág. Tartsanak velünk!

11:00 – Jóllét: Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan! Nem véletlenül kapta mai beszélgetésünk ezt a címet, hiszen a BNI, amely a Világ Vezető Tudatos Üzleti Kapcsolatépítő Szervezete ( www.bni-hungary.com ), sok tekintetben ezt a gondolatot tartja filozófiájának. Alter Róbert úrral, aki a szervezet Bács-Kiskun és Jász Nagykun-Szolnok megyei régióigazgatója, sok olyan üzletet, gazdaságot, de ugyanakkor etikai területeket is érintő kérdésről beszélgettünk, mely a BNI alapját képezi. Fogadják szeretettel! (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Életveszélyes jólét. Mi lesz az emberiséggel, ha a legtöbb munkát gépek végzik, és tömegek szorulnak majd ki a munka világából?  Tudunk-e majd mit kezdeni a dologtalan tömegek lelkével, fejlesztésével, értelmes időeltöltésével? És főleg: lesz-e majd elég önzetlenség a vagyonosokban, hogy megosszák a gépek által termelt hihetetlen bőséget a munkához nem jutó tömegekkel?

14:00 – Sztárportré: Szigeti Ferenc (Karthago). A Karthago Zenekar 40 éve ugyanazokkal a tagokkal működik. Van a csapatban néhány aranyszabály, amelyre a tagok mindig figyelnek, és van a zenekarnak egy jellegzetes hangzása, amely abból is adódik, hogy mind az 5 tag jól énekel, és ezt ki is használják. "5 különböző világnézetű, vallású, habitusú ember van a csapatban, de egyikünk sem akarja a másikat megtéríteni, vagy meggyőzni. Szeretünk beszélgetni, de nem azzal a szándékkal, hogy az egyik meggyőzze a másikat valamiről, hanem mert szeretünk vitázni és a végén jókat röhögünk egymáson." "Ahhoz, hogy valaki sztár legyen, vagy olyan művész akit felismernek mindenhol, ahhoz egyfajta dolgot kell csinálni, de azt nagyon jól. Amikor hanglemezkiadó igazgató voltam, és ezzel foglalkoztam, mindig ebbe az irányba tereltem az előadóimat. A hosszú működést titka az is, hogy ragaszkodni kell az egyéni, jellegzetes stílushoz, mert azt várják tőled. Ha bekapcsolom a rádiót, és konferálás nélkül is felismerhető, hogy melyik zenekar szól, mert annyira jellegzetes. Ez a jó művész..."(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: Az élet az emberekről szól... - Dr. Szöllősy-Serfőző Melindát mutatjuk be. Mindig izgalmas kérdés, hogy valaki mitől válik "érdekes emberré";de elhihetik nekem, hogy ebből a beszélgetésből egészen biztosan kiderül! Tehát az Érdekes Emberek mai adásában Dr. Szöllősy-Serfőző Melindát mutatjuk be, aki jogász végzettségű, jelenleg pénzügyi tanácsadóként dolgozik, közben férjével három gyermeket nevelnek. Mindannyian sportemberek, aki ráadásul a környezettudatosságot is szem előtt tartják. Hogy ezt miként gyakorolják, hallgassák meg Önök is; nem fogják megbánni!

19:00 – Szép Álmokat: A két testvér

19:15 – Irodalom az Éterben: James Herriot: Egy állatorvos történetei

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak (ismétlés), Lélekműhely – A csúcsélmények, mint önazonosság tapasztalatok 1.  1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Agatha Christie - Nyaraló gyilkosok