Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 10. 16. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Juhász Laczik Albin, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium igazgatója  2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Palotai Boris - Keserű mandula; Gilbert Keith Chesterton - Brown atya botránya

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója - Nagy Katalin a HBO saját gyártású filmsorozata (2019.) A HBO/Sky négyrészes drámasorozata Nagy Katalin, a 18. századi Oroszországot nagyhatalmi pozícióba emelő cárnő uralkodásának kései szakaszára összpontosít. Hangsúlyos szerepet kap az uralkodónő románca Patyomkinnal (Clarke), aki Katalin kegyenceként töretlen hatalmat tudhatott magáénak a cári udvarban. A mindennapokat átható ármánykodás és viszály, politikai játszmák és egy erős, modern ország születésének története vár a nézőkre. Főszerepben Helen Mirren és Jason Clarke. A Nagy Katalin című minisorozatot Philip Martin rendezte, Nigel Williams írta, executive producerként közreműködött benne Helen Mirren, Philip Martin, Nigel Williams, az Origin Pictures részéről David Thompson és Charlie Pattinson, a New Pictures részéről Christine Healy. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00153-Lélkemód magazin: Fájó szívvel és életéért nagy hálával emlékezünk a nemrégiben elhunyt festő és építész Székely Tiborra. A Kiskunhalasi Református gyülekezet ikonikus alakja volt ő. Kedves feleségével együtt a nehéz időkben is kitartottak hitük és közösségük mellett.  Fogadják szeretettel a vele készült életút riportot. Székely Tiborral városunk Pro Urbe díjasával, az építésszel és festőművésszel beszélget Bödecs Pál a Halas Rádió elnöke. Székely Tibor művészi tevékenysége mellet a helyi református gyülekeztet oszlopos tagja, tiszteletbeli főgondnoka, mesél életéről munkáiról.(ismétlés)

11:00 – Jóllét: A serdülőkor fogas és egyéb kérdései. A személyi higiénia kérdéseiről beszélgetünk Péterné Sztanik Nikolett iskolavédőnővel. A riportban különösen hangsúlyossá tettük a fogak megfelelő ápolásának fontosságát, a megfelelő tisztálkodási rutin kialakítását, valamint a tetoválás és a testékszerek világába is ellátogatunk. Fogadják műsorunkat szeretettel! (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Sztárportré: A Sztárportréban: Johnny K. Palmer (énekes, dalszerző). "Két éve kezdtem el többet járni külföldre, és kinti előadókkal dolgozni (songwriting camp) Spanyolországban, Lengyelországban, Csehországban, Angliában, Franciaországban, Ausztriában, Németországban... Bármerre jártam, mindenhol azt láttam, hogy az adott ország saját nyelvén éneklő előadók voltak azok, akik stadionokat töltöttek meg, és akik a nagy zenei díjakat nyerték. Van néhány olyan előadó, amelyik középkategóriában eredményes úgy, hogy angolul énekel, de az igazán nagy sikerűek azok, akik az ország saját nyelvén írtak dalokat, és adták elő. Úgyhogy idén elhatároztam, hogy mivel már beszélem ezt a gyönyörű nyelvet, én is írok magyar dalokat."  "A zenéhez nekem egészen fiatal koromtól kapcsolódik a hit. Az első pár dal amit írtam, dicsőítő dal volt. A zenén túl nekem fontosak azok az értékek, amiket a szülői házban és az Istentiszteleteken kaptam. Nyilván senki nem tökéletes, de igyekezni kell!" A Sztárportréban Johnny egy megragadó példával szemlélteti, hogy jó ha az ember csak olyat tesz, amivel tud azonosulni. Az énekes-dalszerző filmszerepekben is megjelenik időnként. A Colette című filmet a magyar mozik is vetítették, amelyben Johnny saját magát szinkronizálta magyarul. (forrás: sztarportre.hu) (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: Védőnők az élet sűrűjében. Mai adásunkban egy mindenki által ismerni vélt hívatás rejtelmeibe kalauzoljuk el hallgatóinkat; ez pedig a védőnői munka. Két fiatal hölggyel beszélgetünk, Péterné Sztanik Nikolett iskolavédőnővel, és Oláh Zsófiával, aki az SZTE negyed éves hallgatója. Mindketten elkötelezettek választott hívatásuk felé, de még inkább a gyermekek és családok irányába, ahol számos helyen van szükség tanácsaikra. Fogadják adásunkat szeretettel!

19:00 – Szép Álmokat: A tündérsíp

19:15 – Irodalom az Éterben: Fekete István: Téli berek

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak(ismétlés), Lélekműhely – Tapasztalat, értelem és hit egységének lehetséges elakadása és annak a következménye  1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Csontbrigád