Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 10. 12. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Beszkid János, Rimóc község polgármestere

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Palotai Boris - Keserű mandula

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – S’örömkonyha: Tudatos és egészséges táplálkozás - Mongyi Mariann a Zöld Híd Egyesület vezetője a vendégünk, aki elhozta a kutatók és tudósok által összeállított 50 legegészségesebb étel listáját. Számos alapanyagot használunk a hétköznapjainkban, amiről lehet, hogy nem is tudjuk, mennyire egészséges. Mariann ehhez a témához kapcsolódó, egészséges receptekkel is ellát minket. Tartsanak velünk!(ismétlés)

9:00 – Érdekes Emberek: 250 éves a kiskunhalasi Szent Péter és Pál Főplébánia - Kuris István Lászlóval beszélgettünk. Az ünnepi megemlékezések kapcsán beszélgettünk Kuris István László úrral, aki számos olyan információt osztott meg velünk, melyek jóval túlmutatnak a címben szereplő eseményen. Szó esik a pálosokról, egy lengyelországi kolostorról és az imádság erejéről, mely képes legyőzni a fegyveres ezreket is. Várjuk hallgatóinkat! Beke L. (ismétlés)

10:00- Mongying show(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Fájó szívvel és életéért nagy hálával emlékezünk a nemrégiben elhunyt festő és építész Székely Tiborra. A Kiskunhalasi Református gyülekezet ikonikus alakja volt ő. Kedves feleségével együtt a nehéz időkben is kitartottak hitük és közösségük mellett.  Fogadják szeretettel a vele készült életút riportot. Székely Tiborral városunk Pro Urbe díjasával, az építésszel és festőművésszel beszélget Bödecs Pál a Halas Rádió elnöke. Székely Tibor művészi tevékenysége mellet a helyi református gyülekeztet oszlopos tagja, tiszteletbeli főgondnoka, mesél életéről munkáiról. (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Tovább hallgatjuk őket. A Boney M nem egyszerűen a '70-es-'80-as évek egyik kultikus disco bandája volt, hanem a disco-korszak élő legendájává vált. A Frank Farian író-producer által Németországban alapított Boney M a '70-es évek végének és '80-as évek elejének egyik olyan disco csapata volt, amely évekig uralta az európai toplistákat. A Boney M nyolcszor ért el első helyezést az európai toplistákon a következő dalokkal: Daddy Cool, Sunny, Ma Baker, Belfast, Rivers of Babylon, Brown Girl in the Ring, Rasputin, Mary's Boy Child. Ezen kívül három listavezető albumuk is született: Take the Heat off Me, Nightflight to Venus, Love for Sale. Jelenleg a XXI. században élünk, és vitathatatlan, hogy a múltbéli dalok népszerűbbek, mint valaha. A Boney M az elmúlt 25 évben elért sikereivel bebizonyította, hogy az időtálló klasszikusok közé tartozik. Több alkalommal is hallgatunk számaikból.

18:00- Hitvalló:

19:00 – Szép Álmokat: Iványi Mária: Kutyaóvoda

19:15 – Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza: Egri csillagok

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Hogyan tudjuk felszabadítani az életerőnket? 6.  3.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Cornelius Ryan - A leghosszabb nap