Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 10. 09. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: dr. Szabó Attila, professzor, a Semmelweis Egyetem Bókay Gyermekklinika igazgatója

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Palotai Boris - Keserű mandula

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója - The Spy (A kém) című sorozat a Netflix filmcsatornán. Sacha Baron Cohen kettős identitással rendelkező férfit játszik a Netflix The Spy (A kém) című sorozatában. A széria igaz történeten alapul: Eli Cohen az izraeli titokszolgálat (Mossad) kémje hosszú évekig fedett ügynökként dolgozott Szíriában, mint Kamal Amin Sabet. Cohen számára egy idő után összemosódik a két élete közötti határvonal, hazudni kénytelen feleségének és gyerekeinek, hogy a hazáját szolgálja. Egy férfi, aki nem akar többet, mint a hazáját szolgálni, de olyan jól végzi a feladatát, hogy nehezen tudja levetkőzni a kettős identitását – nyilatkozott a Netflix Cohen karakteréréről. A sorozatban Noah Emmerich alakítja Cohen vezetőjét, míg feleségét Hadar Ratzon Rotem játssza.  Waleed Zuaiter, pedig egy szír tisztet alakít, aki úgy gondolja, hogy tökéletes szövetségesre talált Cohen személyében. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00153-Lélkemód magazin: Mosi pelus, egy nagy lépés az öko tudatosság felé - Vigh Dalma és Krizsán Niki mesélnek. A két fiatal anyuka: Dalma, féléves Rózájával, Niki kilenc hónapos Benijével érkezett a stúdióba, ahol a baba-mama klub játszótermében kötöttünk ki, ott beszélgettünk. Miről is? Mosi pelenkákról, környezettudatosságról. Igen gyakori, hogy a klímaválság igen gyorsan  cselekvésre készteti a fiatal anyukákat és apukákat, hisz szemük fényét érzik nagy veszélyben a hatalmas mennyiségű kidobott és újra fel nem használható kidobott pelusok miatt. Niki már szinte profi a témában, ő segítette Dalmát is ezen az úton. Bevallom először a szépségük fogott meg, vallja meg őszintén Niki, miközben a szebbnél-szebb mosható pelusokat kiteszi a gyerekszőnyegre. Van közte még szuperman-es is, no ez fogta meg a páromat. Könnyű kezelni, csoda jó a babának, összességében sokkal olcsóbb és ami a legfontosabb, nem terheli a környezetet, mert nem kell kidobni, több babát is kiszolgál egy-egy széria, és elég 40-60 fokon mosni, ezt sem gondolják sokan. Nyilván meg kell tanulni használni, megkeresni a nekünk és babánknak való legjobb megoldást, de megéri minden szempontból. Ez az első lépés egy kaput nyitott ki számunkra, ma már szövet szatyorral megyek vásárolni és műanyag edénybe kérem a húst, mert ez mind egy-egy kicsi, de biztos lépés afelé, hogy Róza és Beni egy legalább olyan szép bolygót kapjanak, mint mi. Ebben ügyködni és gondolkodni nagyon jó érzés nekünk, nem véletlen hogy rohamosan terjed ez a szemlélet a fiatal családok körében vallja mindkét lelkes és vidám anyuka. Tartsanak velünk, hogy megismerjék közelebbről is a témát!(ismétlés)

11:00 – Jóllét: A szépség a szép lábnál kezdődik! - Tar Tünde segít nekünk tanácsaival.  Mai magazinunkban a lábápolás világába kalauzoljuk el hallgatóinkat, melyben Tar Tünde lesz segítségünkre. Több évvel ezelőtt döntött úgy, hogy eredeti hívatását félretéve, leszáll a lábunk szintjére, ahol -valljuk meg- nem mindig szívderítő a helyzet. Benőtt körmök, kirepedt sarkak, különböző torzulások keserítik meg a mindennapjainkat. Tünde azért van, hogy ezek ne legyenek! Fogadják adásunkat szeretettel! Beke L. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: HULLADÉK - Egy mozdulat a jövő, Kohout Zoltán öko sorozata. Ma a szó legszorosabb értelmében a földbe ássuk az aranyat… Amikor hanyagul, válogatatlanul dobjuk el a hatalmas mennyiségű egyszer használatos csomagolószereket (műanyagot, üveget, fémet, papírt), akkor nemcsak a környezetünket szennyezzük, és nemcsak a város melletti hulladékkezelőt terheljük. Egyben súlyosan pazarolunk is: a hulladék – műanyagpalack vagy ruhanemű – hatalmas nyersanyagérték, ami újrahasznosítható lenne! Tartsanak velünk a részletekért!

14:00 – Sztárportré: Dobrády Ákos a Sztárportréban!  "Huszonéves voltam, amikor azokat a dalokat írtam, amelyek olyan sikeresek lettek, hogy húsz év után is tömegek jönnek a koncertekre. Fiatal voltam, teljesen más életérzésben, és zsigeri alapon jöttek ezek a dalok. A könnyedségüket tekintve, egy nyári slágernek készültek, de most már több olyan van, amelyikre azt lehet mondani, hogy örökzöld. Ha leülök most dalt írni, akkor egészen más zenei és szöveg gondolatok jutnak eszembe, amelyeknek már semmi köze a TNT-hez. Leülhetek úgy, hogy csinálok olyat, de az már nem lenne igazán eredeti. Szerintem mi most arra vagyunk ítélve, jó értelemben, és nagy örömünkre, hogy még legalább 10-15 évig menjünk bulikat csinálni." "A TNT dübörög. Amikor eljön a közönség, akkor lehetne új dalokat játszani, de őket igazából nem ez érdekli, hanem azok a dalok, amelyek a fiatalkorukat jelentik, amiket megszerettek, amik a slágerek. Minden évben felmerül, hogy majd egy-két dalomat szólóban megcsinálom, de az elmúlt 4-5 évben a TNT mellett, minden a Kicsi Gesztenye Klubról szólt. Talán egyszer sor kerül majd arra, hogy azokat a dalokat, amelyeket összegyűjtöttem, vagy odaadom másoknak, vagy saját magam megvalósítom egy szóló project keretein belül." (forrás: sztarportre.hu)(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: 250 éves a kiskunhalasi Szent Péter és Pál Főplébánia - Kuris István Lászlóval beszélgettünk. Az ünnepi megemlékezések kapcsán beszélgettünk Kuris István László úrral, aki számos olyan információt osztott meg velünk, melyek jóval túlmutatnak a címben szereplő eseményen. Szó esik a pálosokról, egy lengyelországi kolostorról és az imádság erejéről, mely képes legyőzni a fegyveres ezreket is. Várjuk hallgatóinkat! Beke L.

19:00 – Szép Álmokat: A fehér kígyó

19:15 – Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza: Egri csillagok

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak (ismétlés), Lélekműhely – Hogyan tudjuk felszabadítani az életerőnket? 5.  3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Cornelius Ryan - A leghosszabb nap