Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 10. 08. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dr. Szabó Attila professzor - Molnár Péter

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Palotai Boris - Keserű mandula

5:30 – Serkenj fel – Pál Eszter - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Szabadság koncert október 12-én a főtéren - Nánai Ádám programszervező nyilatkozik. A szüreti fesztivál elmaradt koncertjei pótlódnak a hétvégén szombaton, Honeybeast, Bravo Johnny és este Welcome band a teljesség igénye nélkül. A programok már délben elkezdődnek gyerek rendezvényekkel. Nánási Ádám mesél a rendezvényről, aki a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft programszervezője, ám egyben a Welcome együttes tagja is. Kétszeresen is jellemző a 30 éves jubileum, hisz a Szabadság nevet is azért kapta a program, mert egyrészt a rendszerváltás is 30 éve történt, szerencsés véletlen, hogy a Welcome együttes is épp ekkor alakult. Tartsanak velünk a részletekért! (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje    

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Dobrády Ákos a Sztárportréban!  "Huszonéves voltam, amikor azokat a dalokat írtam, amelyek olyan sikeresek lettek, hogy húsz év után is tömegek jönnek a koncertekre. Fiatal voltam, teljesen más életérzésben, és zsigeri alapon jöttek ezek a dalok. A könnyedségüket tekintve, egy nyári slágernek készültek, de most már több olyan van, amelyikre azt lehet mondani, hogy örökzöld. Ha leülök most dalt írni, akkor egészen más zenei és szöveg gondolatok jutnak eszembe, amelyeknek már semmi köze a TNT-hez. Leülhetek úgy, hogy csinálok olyat, de az már nem lenne igazán eredeti. Szerintem mi most arra vagyunk ítélve, jó értelemben, és nagy örömünkre, hogy még legalább 10-15 évig menjünk bulikat csinálni." "A TNT dübörög. Amikor eljön a közönség, akkor lehetne új dalokat játszani, de őket igazából nem ez érdekli, hanem azok a dalok, amelyek a fiatalkorukat jelentik, amiket megszerettek, amik a slágerek. Minden évben felmerül, hogy majd egy-két dalomat szólóban megcsinálom, de az elmúlt 4-5 évben a TNT mellett, minden a Kicsi Gesztenye Klubról szólt. Talán egyszer sor kerül majd arra, hogy azokat a dalokat, amelyeket összegyűjtöttem, vagy odaadom másoknak, vagy saját magam megvalósítom egy szóló project keretein belül." (forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító: Bika Dominik és Stantic Olivér saját street workout edzéstervéről mesél

13:00 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója. The Spy (A kém) című sorozat a Netflix filmcsatornán. Sacha Baron Cohen kettős identitással rendelkező férfit játszik a Netflix The Spy (A kém) című sorozatában. A széria igaz történeten alapul: Eli Cohen az izraeli titokszolgálat (Mossad) kémje hosszú évekig fedett ügynökként dolgozott Szíriában, mint Kamal Amin Sabet. Cohen számára egy idő után összemosódik a két élete közötti határvonal, hazudni kénytelen feleségének és gyerekeinek, hogy a hazáját szolgálja. Egy férfi, aki nem akar többet, mint a hazáját szolgálni, de olyan jól végzi a feladatát, hogy nehezen tudja levetkőzni a kettős identitását – nyilatkozott a Netflix Cohen karakteréréről. A sorozatban Noah Emmerich alakítja Cohen vezetőjét, míg feleségét Hadar Ratzon Rotem játssza.  Waleed Zuaiter, pedig egy szír tisztet alakít, aki úgy gondolja, hogy tökéletes szövetségesre talált Cohen személyében.

14:00 – Önindító:

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Egymástól tanulnak emberismeretet a csókák. Új, egyszerű vérteszt segíthet több rákfajta azonosításában is. Saját agyunk segíti a tumorok fejlődését. Elvégezték az ezredik sikeres májátültetést a Semmelweis Egyetemen. Elveszett civilizációra bukkantak az esőerdő mélyén. Hatalmas kőkori építményt találtak a régészek. Meglepő, mik lehetnek a Mars első telepesei.

19:00  - Szép Álmokat: Egressy Zoltán: Csimpi szülinapja

19:15 - Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza: Egri csillagok

 20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel: Pál Eszter - Református és Lélekműhely: Hogyan tudjuk felszabadítani az életerőnket? 5.  2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Cornelius Ryan - A leghosszabb nap