Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 09. 13. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Némethy Kálmán, szaktanár

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel! : Édes Árpád- Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A XV. zsidófesztivál programjait tudjuk meg Ritter Nándorné Babi vallástanártól. Szeptember 15-én vasárnap 11 órától kezdődik ez a jeles alkalom, csodálatos programokkal a halasi zsidó hitközségben. Fotókiállítással kezdődik, majd kántorok muzsikájával folytatódik a rendezvény. Ebédre 150 fővel készülnek, mely alatt a Halas Jazz Band fog muzsikálni. A bocsánat ezer arca címmel zsidó-keresztény beszélgetéssel folytatódik a program, Káposzta Lajos vezetésével, mivel ez a hónap a zsidó naptárban a bocsánat hónapja. Végül "Utazás a dalok szárnyán a zsidó örömzene világába címmel Klein Judit és a Haverim együttes koncertjére kerül sor! Feltétlen tartsanak velünk és látogassák meg a fesztivált!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Jóllét: Hogy, hol és mikor? A szoptatásról beszélgettünk Király Krisztina védőnővel. A szülés után az aranyóra rendkívül nagy jelentőségű a mama és a baba számára is. A colostrum kincs, az anyatej pedig a legtökéletesebb táplálék, amit egy baba kaphat. A szoptatás lehetőségeiről, előnyeiről, az igény szerinti szoptatási forma alkalmazásáról is megtudhatnak részleteket. Király Krisztina védőnő a szoptatás nehézségeiről is beszélt, ötleteket, tanácsokat megoldási lehetőségeket kínál a szoptató mamáknak. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Hamarosan elindulhat a Marsra a hordozható atomreaktor. Titokzatos anyagot találtak a Hold sötét oldalán. Új anyagra bukkantak egy űrből érkezett kőben. Kiderül, hogyan csináltak régen jeget a sivatagban. „Sétáló fák” vándorolnak Dél-Amerikában. Ártalmas az egészségre a túlzott üdítőfogyasztás. Áttörés lehet, hogy megtalálták összefüggést az Alzheimer-kór és az agyi immunsejtek között. Nyomtatott bionikus szem segítheti a látást. Mesterséges hangyákat gyártottak kutatók. A mesterséges intelligencia segítheti a humánus munkaerő-leépítést. Forradalmasíthatja az adattárolást egy kocka alakú új találmány. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Kautzky Armand

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – S’örömkonyha: Étel-ital szüreten, fesztiválokon - Kiss Tamás gasztro szakértővel. A pazar Szüreti Fesztivál után, kicsit visszatekintünk, és beszélgetünk a tipikus fesztivál kajákról. Meg persze a sör is visszakerül a terítékre, kicsit régen ejtettünk szót erről, házi sörök, borok. Ismét gasztro-csavargunk. Várjuk Önöket a készülékek elé, vagy online, Kiss Tamás gasztro szakértővel. (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Stantic Teo sziládys évkezdő diák mesél. Teo Szabadkáról érkezett és testvére után ő is a Szilády Református Gimnázium diákja lett. Mesél a szabadkai általános iskoláról, a gólyatáborról. Természetesen terveiről is, ami miatt a biosz-kémia tagozatot választotta. Tartsatok velünk!(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Esti mesét hallhatnak

19:15 - Irodalom az éterben:Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád- Református(ismétlés) és Lélekműhely: A sebzettségről 4.  1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A király visszatér