Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 09. 09. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 - Hitvalló: Labundy Norbert, jogász, jegyző, a Mária Út önkéntes szervezője

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel! -  Szabóné Kovács Teodóra- Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Önindító: Nemzetközi kapcsolatok szak Angliában – Szabó-Kocsis Dorottya. Dorka a Bibó gimnáziumban végzett, az iskolai és városi diákönkormányzat aktív szereplőjeként ismerhetik sokan. Több szakot is megjelölt itthon és külföldben is gondolkodott. Ám egy szomorú hazai felvételi pontszámítási malőr miatt sok ponttól elesett. De ekkorra már egy kicsit ki is szeretett a magyar felvételi rendszer igen bürokratikus rendszeréből, annyi gondja volt diszkalkuliás tanulási nehézségei miatt, hogy nagy örömmel vette Anglia fogadó szeretetét, ahol csodálkozva néztek rá, amikor diszes papírjait mutatta volna. Minek tették fel a kérdést, hisz a nemzetközi kapcsolatokban ennek nincs szerepe? Minek valóban tehetnénk fel itthon is a kérdést mi is. Hát így megy egy ügyes magyar fiatal külföldre tanulni. Lehet érdemes lenne itthon is jóval rugalmasabb és hatékonyabb oktatásban és felvételi rendszerben gondolkodni! (ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Az Érdekes emberek mai adásában Czibolya Józseffel ismerkedhetnek meg mindazok, akik meghallgatják adásunkat. Egy parányi műhely az udvar hátsó szegletében, telis tele harmonikákkal. Az ember nem is gondolná, hogy ezek a vidám hangszerek is lehetnek betegek. Akkor hozzák el Józsefhez, aki szakértelmével és összes szeretetével orvosolja a bajokat. Hogy miként? Ez derül ki a műsorból! Fogadják szeretettel! Beke László (ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: Mesterséges intelligencia kutatóval Dr. Gulyás Lászlóval beszélgetünk

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Bibliai csata emlékére bukkantak. Meglepte a régészeket egy sarkvidéki hajóroncs kiváló állapota. Lassan végleg eltűnik a Titanic. Sikeres volt a csonton belüli végtaghosszabbítás a Semmelweis Egyetemen. Tetoválótintával gyógyították meg a túlérzékeny szemet. Harmadával csökkenti a stroke kockázatát egy kombinált gyógyszer. Különös pályán keringő bolygót figyeltek meg. A szaglásával hoz fontos döntéseket az amerikai űrügynökség munkatársa.(előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Egy szál zongorával a nagyszínpadon! A zenész különös útja a piano bártól a fesztivál színpadokig. Rakonczai Imre: "Soha nem gondoltam volna, hogy ennyi embert meg lehet mozgatni egy szál zongorával és énekkel, és lehet órákon keresztül fenntartani a figyelmet mindenféle kíséret és zenekar nélkül. Ha két végletet nézek, egy időben volt a piano bár mondjuk 25-30 emberrel, a másik véglet pedig idén nyáron a VOLT Fesztivál, ahol több ezer ember előtt léptem fel. A kettő között volt egy 10-11 éves út, amit meg kellett tenni. A bulik extázis részét az szokta adni, amikor különböző mulatós nótákat játszom: Mivel egy szál zongorával adom elő, ezért más lesz az attitűdje a dolognak, és az emberek valamiért ezt elfogadják tőlem, és azoknak is betalál, akik egyébként soha be nem vallották volna, hogy mulatóst hallgatnak. Én azt gondolom egyébként, hogy a mulatós mindenkiben benne van. Nálam nagyon fontos szempont, hogy úgy játszom a dalokat, legyen az egy szép lassú, vagy egy gyorsabb sláger, hogy abszolút felismerhető legyen."  (forrás: sztarporte.hu) (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat:Vetélkedik ma is még Szerencse és Bölcsesség, Hárs László zenés mesejátéka

19:15 - Irodalom az Éterben: Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk

 20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A sebzettségről és a sebzett emberről Jung nyomán 2.  3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A király visszatér