Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 09. 05. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Majsányi Kati, írónő 1. rész

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel! –  Édes Árpád- Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00– S’örömkonyha: Környezettudatosság a konyhában - Mongyi Marianna a Zöld Híd Egyesület vezetője a vendégünk, akivel a környezetvédelem és környezettudatosság témáját jártuk át. Ennek jegyében húsmentes recepteket hallunk, amelyek gyorsak, egészségesek és költséghatékonyak. Tartsanak velünk!(ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Sparhelt: A csokoládé világa

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Ifj. Szegedi Gábor lovas és lovasedző pályája Kínában. Óriási öröm városunkban, hogy a pusztafogat világbajnok apa és világhírű lovas fia felvonulnak a 2019-es szüreti menetben! Méltán büszke apa fiára és fiú apára. Jelen riportunkban megismerjük az ifjú Szegedi Gábor sikereit, eredményeit és munkáját, melyet négy év pekingi lovas show bemutatók után 3000 kilométerrel délre költözve, trópusi éghajlat alatt végez. Jelenleg 31 ló és tucatnál több lovas edzője és trénere Gábor, akinek kiemelkedően színvonalas és izgalmas munkáját nemrégiben Kína legnívósabb lovasmagazinja két hosszú cikkében is méltatta. Kínában híresnek lenni pedig nem könnyű, hisz közel 1,4 milliárd ember közül kell kiemelkedni! Gábornak ez sikerült, sok programszervező cég keresi fel, kiemelkedő lovasshow bemutatói miatt. Tartsanak velünk és ne feledjék megnézni büszkeségeinket a menetben a Szegedi Gáborokat, világhírű lovasainkat, akik igazi hungarikumot képviselnek a világban!

14:00 - 153-Lélekmód: Ifj. Tabajdi József BSI futónagykövet - a halasi futóközösségről mesél. A 2019-es halasi szüreti futás közeledtével mi is lehetne aktuálisabb téma, mint a városi futóközösség működése! Erről halljuk ifj. Tabajdi József Nándort, aki ikonikus futó édesapja után maga is szívügyének tekinti a mozgás köré szerveződő közösség segítését, vezetését. A facebookon BSI Futónagykövet - Kiskunhalas néven található csoport közel 150 fős, akik közül közel 10-30 fő kedd és csütörtökönként 18 órától rendszeresen és együtt fut közel 8-10 km-es távon. Természetesen nem versenytempóban, hisz nem az a cél, hanem a mozgás öröme, a közös élmény, a sóstói természet kikapcsoló szépsége és levegője! No de mit is jelent a Budapesti Sportiroda futónagykövetének lenni? 15 éves kihagyás után hogyan és miért talált rá Józsi a futás örömére ismét, olyannyira, hogy mára több maraton és öt teljesített vasember távot tudhat maga mögött? No és miért ajánlja mindenkinek a futóklubot? Tartsanak velünk a részletekért!

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Jóllét: Hegyek között, völgyek között... Az Életmód magazin mai adásában bejárjuk a puszták és a hegyek-völgyek világát. Megmászunk magas bérceket, botladozunk a hegyi patakok kövei között, és mélyen magunkba szívjuk a puszták porát. Vagyis túrázunk, melynek során szakavatott vezetőink is akadnak Dr. Miskolciné Gregus Magdolna és Bíró Emőke tanárnők személyében. Hallgassanak minket figyelemmel, megéri! Várja önöket a műsorvezető: Beke L.

19:00 – Szép Álmokat: Vetélkedik ma is még Szerencse és Bölcsesség, Hárs László zenés mesejátéka

19:15 – Irodalom az Éterben: Móra Ferenc: A körtemuzsika

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Reformátusés Lélekműhely: A sebzettségről és a sebzett emberről Jung nyomán 1.  2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A király visszatér