Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 09. 02. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 -  Hitvalló: Dr. Földi Rita, pszichológus, Károli Gáspár Református Egyetem tanszékvezetője 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel! – Édes Árpád - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Képzőművészet és gasztronómia - Kohout Máté tapasztalatai Hollandiában. Máté a Sziládyban végzett 2011-ben és néhány év hazai útkeresés után 2014-ben Hollandiába utazott képzőművészetet tanulni. Elsőként azonban dolgozni kezdett. A megkezdett önállóság útján először takarított, mosogatott, de villámgyorsasággal fedezték fel és hívták be az étterem szakácsa mellé dolgozni gyorsasága és megbízhatósága miatt. Közel két évig ott is maradt, mert kiderült komoly tehetsége van a szakmában. A heti 4-5 napos, napi 11 órás kemény munka megedzette és tetszett neki, ám az egyetem megkezdése után együtt a kettő fárasztónak bizonyult és váltott. Ma a képzőművész suli 3 évével a háta mögött a diploma munkájára készül. Természetesen ma is van munkahelye is, de mára már egy művészeti galériában dolgozik. Hogy is teltek ezek az évek, milyen is az élet Hollandiában? Tartsatok velünk a részletekért!(ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: A TFA, vagyis a legerősebb tűzoltó jelenleg Csernák Zsolt, tűzoltó főtörzsőrmester, megbízott szerparancsnok. Harmadszor lett a világ legerősebb tűzoltója a halasi főtörzsőrmester, megbízott szerparancsnok, Csernák Zsolt. A verseny három nagyon komoly feladatból áll, amelyek óriási mértékben megterhelik az indulók szervezetét. Hogy milyen akadályok, nehézségek, technikák segítik vagy nehezítik a versenyt, azt Zsolt mondja el a riportban. De miért is lesz tűzoltó valakiből, aki eredetileg nem is ezt a szakmát választotta magának? A választ a legerősebb tűzoltótól Csernák Zsolttól kaphatják meg. (ismétlés)

12:00- Retro magazin: Babusgató: Szeptemberi ovikezdés! Elkezdődött az óvoda - az elválás nehézségei

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Összeállítás a közelmúlt legérdekesebb tudományos híreiből: Élethosszig tartó szívritmus-szabályozó készülékeken dolgoznak. Feleslegessé válhat az inzulininjekció a cukorbetegek számára. Megvolt az első távműtét, amit 5G hálózaton keresztül segítettek. Beszéddé alakították az agyhullámokat. Itt a csodaablak, amely megszűri a levegőt. Érzékelős karmesteri pálca segíti a nem látó zenészeket. Az eddiginél százezerszer gyorsabb processzorok jöhetnek. Egyre értelmesebb a mesterséges intelligencia, amely történteket is tud írni. Jöhet a sétálni tudó autó. Megvan, hogy mit bányászhatnak először a Holdon. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré:Wolf Kati a műsorban beszél az elmúlt év változásairól: "Fájdalomban tud az ember elkezdeni legjobban alkotni. Nálam is ez történt. Soha nem gondoltam volna magamról, hogy szöveget fogok írni."  Wolf Kati 8 éve a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet önkéntese. "Az elmúlt években megismertem az ott dolgozókat, és most már barátaim lettek. Ilyenkor augusztusban zajlik az iskolakezdő kampányunk: Iskolakezdés együtt! Érzelmileg az a legjobb rész, amikor ott vagyok a gyerekekkel például az iskolakezdő kampány végén, odavisszük a csomagot, látom hogy hogyan örül az anyuka, és mekkora gond jött le a válláról." Wolf Kati: "Tudom magamról, hogy az önkéntesség mindig feltölt, úgyhogy szakítok rá időt. Az ember átértékeli közben az életét, és rájön, hogy az ő problémája nem is olyan nagy."(előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: A cigánykirályfi

19:15 - Irodalom az Éterben: Móra Ferenc: A körtemuzsika

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A szeretetmohóság 2.  2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A király visszatér