Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 07. 21. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Horváth Béla, történész, kutató, tanár

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel!-  Katolikus igehirdetést hallhatnak

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi adás ismétlése)

9:00- 153-Lélekmód: Rabb Luca hegedűművész mesél diplomaszerzésről, pályájáról. Luca életútját igyekszünk nyomon követni, hisz immár harmadik diplomáját szerzi meg, miközben teljes jogú tagja a Pécsi filharmonikusoknak. Már nem sokáig, hisz párjával együtt felvételt nyertek a Kodály Filharmónia Debrecen zenekarába. Immár előadó hegedűművész diplomája után idén művésztanár lett Luca. Csodás kis elektronikus robogóján örömteli várakozással tekint a Halashoz hasonló sík vidéki környezetbe kerülés és házfelújítás elé. Nagy szeretettel mesél pécsi volt tanárairól, de sok debreceni kollégáját már ismeri kínai turnéjáról. Tartsanak velünk a részletekért és szurkoljunk, hogy mielőbb hallhassuk városunkban is őket muzsikálni! (ismétlés)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: A Turandot háromfelvonásos opera, amelyet Giacomo Puccini komponált. Az olasz nyelvű librettót (szövegkönyvet) Giuseppe Adami és Renato Simoni írta, Carlo Gozzi perzsa meséből készült Turandot című, olasz nyelvű adaptációja, valamint Friedrich Schiller Die Prinzessin von China című, 1801-ben írt és 1802-ben Stuttgartban megjelent színdarabja alapján. Puccini halálakor az opera befejezetlenül maradt, a művet Franco Alfano egészítette ki. Az ősbemutató a milánói La Scala színházban volt, 1926. április 25-én, Arturo Toscanini vezényletével, amikor is csak a Puccini által komponált torzó hangzott el. Azóta az operát hagyományosan Alfano kiegészítéseivel adják elő. A turandot szó perzsa eredetű, jelentése „Turán lánya”. Turán egy Közép-Ázsiai régió. Perzsául a történet „Turandoht” néven ismert, ahol a „doht” a „dohtar” szó származéka, melynek jelentése „lánygyermek”.(ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (szerdai és csütörtöki adás ismétlése)               

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Hitvalló (ismétlés)

17:00 – Halasi Kaleidoszkóp (pénteki adás ismétlése)

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat: Anahit - örmény mesejáték

19:15 – Irodalom az éterben: Szécsi Margit: Vadak jegyében

20:00 – Aréna (ismétlés)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Az emberek és az egyház kapcsolata 5. - Teendők a jelen helyzet megváltoztatása érdekében 1.  1.rész

22:00 -  Éjszakai virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien -  A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége