Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 07. 12. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Cserháti László Dr. a Széchenyi Társaság alelnöke, a Katolikus Karitasz munkatársa 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel! : Pál Eszter - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Ismét koncertet adott városunkban Ábrahám Bence hegedűművész. Hosszú utat járt be Ábrahám Bence, mire a hegedű mestereként dolgozva, Belgiumban alakított ki otthont feleségének és ikergyermekeinek. Nem könnyű a hegedűn úgy játszani, hogy meginduljon az emberek szíve és képzelete. Bencének ez itt Halason mindig sikerül. Teltház hallgatta Bach három művét, a különleges futamokat és dallamvilágot. Bence a beszélgetésben azt mondta, olyan bizsergés éri el a szívét, amit sehol máshol nem érez, csak itt szülővárosa határához érve.  Részletek a riportban.(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Jóllét: Világbajnok gyorstollasozó lett párosban Modok Benőné Marika, Igás Andor szakosztályvezető kísérte el. Ötödik alkalommal rendezték meg, idén Budapesten a Tüske Csarnokban az ICO gyorstollas világbajnokságot. Modok Benőné Marika az 50 pluszos korosztályban, párosban játszott Gerbe Zsuzsannával. Óriási küzdelemben a döntőben a japánok ellen játszottak, ahonnan végül győztesen kerültek ki. Marika hihetetlen mentális összeszedettséggel, csak a játékra figyelve fel tudta venni Zsuzsa ritmusát. Így lettek ők a nyerő páros. Igás Andor a KB Autoteam SE Szitakötők gyorstollas szakosztályának vezetője is szerény örömmel számolt be a sikerekről, a versenyről és az eredményekről. Több halasi versenyző is kiválóan helyt állt, a részleteket a riportban hallhatják.(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Hatalmas ókori palotát hozott felszínre a szárazság. Visszavadítanak magyar erdőket egy természetvédelmi program keretében.  Speciális izmok alakítják ki a kérlelő kutya-tekintetet. Az elektromos cigaretta károsíthatja az agyi őssejteket. Könnyen túléli a nagy sugárzást az űrpenész. Új módszert találtak az idegen élet keresésére. Ronthatja a meteorológiai mérések pontosságát az 5G mobilhálózat. Pluszcsont nőhet a koponyára, ha túl sokat mobilozunk. Öt év múlva már nem fogunk okostelefonokat használni. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Beleznay Endre

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: Hugyecz Sándor a Halasthermál Gyógyfürdő ügyvezetője mesél aktualitásokról. A városi fürdő előnye az ami a hátránya. Közepes látogatottsága előny a vendégeknek, hisz nem kell órákat várni a beléptetésre és van hely letenni a törcsit. Nyilván a fürdőnek a nagyobb látogatottság anyagilag jobb lenne. A júniusi nagy meleg egészen jó volt, mesél az ügyvezető, de bizony erősen időjárásfüggő ez a szolgáltatás. Hallunk tőle örömökről és megoldásra váró feladatokról. Tartsanak velünk a részletekért és hajrá ússzunk a strandon, tegyünk az egészségünkért és élvezzük a nyár örömeit!

14:00 – Babusgató: Miért sír a baba? - Lászlóné Piszmán Ildikóval beszélgetünk. Ha babasírást hallunk, reflexszerűen összerándulunk, vajon miért sír, mi lehet a baja? A babák beszélni még nem tudnak, de a maguk módján kommunikálnak. Minden igényüket, problémájukat képesek kifejezni a sírás eszközével. A babasírásról, típusairól, okairól beszélgetek a műsorban Lászlóné Piszmán Ildikó védőnővel. Tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Somoskövi Ákos a Corvinus nemzetközi gazdálkodás szakáról mesél. Az első év sikeres vizsgái után tapasztalatairól mesél Ákos. Már a középiskolai évek alatt részt vett az egyetem Mathias Corvinus Kollégiumának felkészítő munkájában. Hallunk tőle bejutásról, tantárgyfelvételről, tanulásról, csoportmunkáról és egyetemi életről.  Közgáz iránt érdeklődők figyelem, tartsatok velünk!(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: A kék tollú gácsér

19:15 - Irodalom az éterben: Babits Mihály: A gólyakalifa

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Pál Eszter - Református(ismétlés) és Lélekműhely: Az emberek és az egyház kapcsolata 2.  1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A hobbit