Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 07. 08. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 -  Hitvalló: Batta György nyugdíjas villamos- orvostechnikai mérnök

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel! - Édes Árpád - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: A Sziládys legények kórusa tarolt, az élményekről Tóth Patrik és Kumich Áron mesélt. Közel két éve működik a Sziládys legények kórusának csapata. Zenei vezetőjük Andáné Vastag Andrea, a dalcsokrot Palásti Károly tanár kereste és tanította a legényeknek. Rendkívül ritka manapság az ilyen formáció, ugyanakkor nagy örömforrás vallják Áron és Patrik. Az idei tanévben több versenyen és zenei fesztiválon szerepeltek és hoztak el kiemelt és arany minősítést. S hogy milyen inspiráló is tud lenni egy-egy ilyen alkalom, milyen együttes szerveződik azóta a fiúk körében, megismerhetitek, ha velünk tartotok!(ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: El Camino Fodor Imrével - élmények, emlékek, tapasztalatok. 2018 októberében érkezett haza a 3 főből álló halasi csapat, akik teljesítették az El Caminot. Farkas Róbert, Fodor Imre és Szőke Levente hosszas tervező munka után vágtak neki a zarándokútnak. Megtudhatják, hogy milyen egy nap a hosszú menetelés alatt, megismerhetik a nehézségeket, remek élményeket, a látnivalókat, az embereket, akikkel útközben találkozni lehet. 35 nap alatt a gyaloglás életforma lesz, kötelező rutin, ami segít, hogy jobban magára figyeljen az ember. Imre szerint mindenki megtalálja, amit keres, ezért is érdemes belevágni ebbe a hatalmas kihívásba-a részletekről Fodor Imrével beszélgettünk. (ismétlés)

12:00- Retro magazin: Babusgató: Szivárvány Bábszínház Alapítvány - Fejes Józsefné Erzsikével beszélgetünk

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Kőevő állatot fedeztek fel. Egyedülálló római kori hajóroncsot találtak Ciprusnál. Kiderül, hogy melyik a legépebben fennmaradt hazai földvár. A tengeri fürdőzés megváltoztatja a bőr mikroba összetételét. Nanokapszulák segíthetnek a migrénes és a sclerosisos betegeken. A Hold gyarmatosításával mentenék meg a Földet. Kis méretű atomórát lőttek az űrbe. Nem akadtak értelmes lények nyomaira a csillagrendszerben. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Marcellina a Sztárportréban! Évtizedekig tartó világjárás után Marcellina itthon tevékenykedik, követőihez pedig új youtube csatornáján keresztül szól rendszeresen: Marcellina VLog "Tulajdonképpen ahol én megfordultam, Svájctól kezdve Las Vegasig, mindenhol olyan kreatív munkát végeztünk, amitől szárnyal az ember, és én szó szerint a plafonon mentem, és úgy szaxofonoztam. Az édesapámmal mindig nagyon szoros kapcsolatom volt. Az itthoni fellépéseimre, 85 éves koráig mindenhova elkísért - hála Istennek teljesen egészséges volt. Mindig a kislánya maradtam. A szeretet, amit adott, nagyon nagy magabiztosságot adott nekem az életben. Amikor megszűnt ez az erő, amit adott (90 éves korában ment el) akkor én szó szerint elvesztem. Hirtelen az lett az érzésem, hogy semmi erőm nélküle. Ezt vissza kellett nyernem, és ez 2 év alatt sikerült. Ő adta azt az erőt, hogy bármi is történik, talpra kell állni." Sexy Lady - A Sztár Csak Te Vagy! - Ne sírj szaxofonom...  Július 22-én, 20 év után, újra Marcellina Klub! Koncert csak a rajongóknak! Info a facebookon: Marcellina SaxMarcellina a zenésztársa elvesztéséről is beszél, és arról az útról, hogy hogyan jutott el a meg nem értéstől a megbocsátásig. "Nem tudtam megérteni az ő problémáját, és fel voltam háborodva, hogy itt hagyja a kislányát, az egész közeget, és mindent." A teljes beszélgetés a Sztárportréban! (forrás: sztarportre.hu) (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: A kék tollú gácsér

19:15 - Irodalom az Éterben: Babits Mihály: A gólyakalifa

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés) és Lélekműhely:Az új vallási kultúrformák és ezek erősségei 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A hobbit