Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 06. 15. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Márkus Tamás református lelkipásztor  1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann - A varázshegy

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: Mozgáslehetőség, közösségi élmények, zenei élmény - beszélgetés Mándity Lászlóval. Ezek együttesen elérhetőek a néptánc segítségével. Mándity Lászlóval, a Kiskun Táncegyüttes vezetőjével, a Művészeti iskola táncpedagógusával beszélgetek a tánc életében betöltött szerepéről, a kezdetekről, a családról és a tánc jelentőségéről a gyerekek életében.(ismétlés)

9:00 – Érdekes Emberek: Diákként kézilabda játékvezető - Kiss Attila Dezső a KRK Központi Általános Iskola tanulója. Kiss Attila Dezső a Központi Általános Iskola 7. b osztályos tanulója nemrég tette le a játékvezetői vizsgát, az 52. Bibó Kupán pedig öt mérkőzést vezetett. A tapasztalatokról, izgalmakról, nehézségekről beszélgettünk Attilával. Azt is elárulta, hogyan szerette meg a kézilabdát és kik a játékvezetői példaképei. Célok és álmok a kézilabdázásban és a játékvezetésben, rövid- és hosszútávon. (ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Pünkösdkor Erdélyben, Székelyföldön jártunk.  Az út során felvett hanganyagból riport sorozatot készítettünk. Beszélgettünk Telegdi István, református lelkésznek készülő, székely fiatalemberrel. Szállást Agyagfalván kaptunk családoknál, akik megérkezésünkkor pálinkával, kenyérrel és ünnepi műsorral vártak, az otthonukba fogadtak. Bőséges reggelivel láttak el bennünket korán reggel és finom vacsorával vártak késő este, amikor is az asztal körül összegyűlve egyszerre élvezhettük a házias ízeket és az ízes székely beszédet. Riporter: Fülöp Sára (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: A puritánok Vincenzo Bellini háromfelvonásos operája. A szövegkönyvét Carlo Pepoli írta. Ősbemutatójára 1835. január 25-én került sor Párizsban. Bellini utolsó operája nehéz feladat elé állítja az énekeseket. A tenor főszereplő szólamában számos magas c, d, sőt egy helyen f teszi szinte előadhatatlanná. Bellini utolsó operája, s egyben az egyetlen, amelyet Párizs számára írt. Ezzel indult volna franciaországi karrierje, de nem egészen egy évvel a premier után Bellini fiatalon, 34 éves korában meghalt. A párizsi bemutató valóságos sztárparádé volt, a fő szerepeket Giulietta Grisi, Rubini, Tamburini és Lablache énekelték. Az utóbbi évtizedekben a darabot újra felfedezték, elsősorban a nagy koloratúrprimadonnák: Callas és Sutherland. A Norma mellett Bellini legnagyobb szabású remeke a darab; egyes jeleneteinek izzó drámaisága éppúgy a jövőbe, Verdi felé mutat, mint recitativóinak árnyalt kidolgozása és kórustételeinek monumentalitása. - A cselekmény a Cromwell-forradalom idején játszódik, hősei Lord Walton (B), a puritán kormányzó, annak lánya, Elvira (S), szerelmese, Arthur Talbot (T), aki puritánnak adja ki magát, de tulajdonképpen királypárti és Richard Forth (Bar), aki Elvirát szereti és ezért Arthurnak ellensége. A cselekmény a lefejezett I. Károly özvegyének megszöktetése körül forog, amiben Arthur is tevékenyen részt vesz. Végül Cromwell kegyelme révén minden jóra fordul.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: A három autó

19:15 – Irodalom az Éterben: Mikszáth Kálmán: A fekete város

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Az Isteni igazságosságra vonatkozó kérdések 1.  1.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Danielle Steel - Keresztutak