Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 06. 13. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Seregély István Dr. - Egri érsek

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom:Thomas Mann - A varázshegy

5:30 – Serkenj fel! – Bödecs Pál- Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Körforgásos gazdaság, autógyártás, benzin, diesel elektromos hajtás, innováció - a részletekről Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgettünk. A jelenlegi autógyártásban már kiemelt szerepet kap a körforgás, az anyagok újrahasznosítása, a gyártás során keletkezett melléktermékek felhasználásának lehetőségei. Folyamatos fejlődés tapasztalható az ágazatban, az új hajtásláncok között szerepel például a hidrogéncellás megoldás is.  Érdemes a saját házunk táján is körforgásos gazdaságot kialakítani, tennünk kell az élhető jövő érdekében. A részletekről Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgettünk.(szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00– S’örömkonyha: Hagyományos ételek újragondolva - Mester Sándorral régi, hagyományos ételeket idézünk fel és gondolunk újra. Hogyan bolondíthatjuk meg a paprikás krumplit vagy hogyan készíthetünk halból pörköltet? Adásunkból megtudhatják! Tartsanak velünk!(ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Érdekes Emberek: "Szép vagy Alföld..." - Dr. Chris Hann néprajzkutató professzor

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: A Benjámin lakóotthon kirándul, élménybeszámoló. A Református Egyház fenntartásában működik a lakóotthon, melynek fogyatékkal élő tagjait gyakran viszik különleges és élménydús programokra és kirándulásokra az ott dolgozók. Kovács Bernadett és párja Mártus Tamás, Mednyánszki László és Kesztl Henriett lakók nyilatkoznak a kirándulásról, valamint mindennapi életükről. Bizony nehéz sorsok jutottak legtöbbjüknek osztályrészül állapotukon felül is. Így nagyon hálásak az otthon dolgozóinak, akik sok szeretettel és élménnyel veszik őket körbe! A lakókból áradó életkedv, figyelem és szeretet példaértékű sokunknak. Tartsanak velünk a részletekért!

14:00 - 153-Lélekmód: Pünkösdkor Erdélyben, Székelyföldön jártunk.  Az út során felvett hanganyagból riport sorozatot készítettünk. Beszélgettünk Telegdi István, református lelkésznek készülő, székely fiatalemberrel. Szállást Agyagfalván kaptunk családoknál, akik megérkezésünkkor pálinkával, kenyérrel és ünnepi műsorral vártak, az otthonukba fogadtak. Bőséges reggelivel láttak el bennünket korán reggel és finom vacsorával vártak késő este, amikor is az asztal körül összegyűlve egyszerre élvezhettük a házias ízeket és az ízes székely beszédet. Riporter: Fülöp Sára (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Vedd és olvasd: 365 intelligencia fejlesztő játék gyerekeknek, Mandl Péter: Sári és Nemszemétke, Köteles Viktória: 88 magyar találmány, Rick Riordan: Percy Jackson görög hősei, Mosonyi Alíz: Magyarmesék-öt kötetet ajánl Tóthné Felföldi Zsuzsanna a Martonosi Pál Városi Könyvtár igazgatóhelyettese. Nyáron érdemes a szülőknek kézbe venni a 365 intelligencia fejlesztő játék gyerekeknek című kötetet, sok egyszerű, olcsó, szórakoztató játékötletet meríthetnek belőle. A környezettudatos élet kialakítása már gyermekkorban is nagyon fontos, egészen új szemszögből világít rá Mandl Péter, aki a Sári es Nemszemétke című könyvében tevékenykedtet is, nemcsak szórakoztat. Magyar találmányok egy csokorba szedve, Köteles Viktória válogatási szempontjait és a 88-as szám titkát is megismerhetik a riportból. Rick Riordan: Percy Jackson görög hőseiben közelebb hozza a mondák nagy alakjait, egészen újszerű történetekbe ágyazza be a karaktereket. Aki pedig szereti Örkény István egyperceseit, biztos hogy nem tudja majd letenni Mosonyi Aliz: Magyarmesék című könyvét sem. A Martonosi Pál Városi Könyvtár igazgatóhelyettese Tóthné Felföldi Zsuzsanna mondja el a részleteket.

19:00 – Szép Álmokat: A kék madár

19:15 – Irodalom az Éterben: Mikszáth Kálmán: A fekete város

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református(ismétlés) és Lélekműhely: A férfi-nő közti kommunikáció alapszabályai 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Danielle Steel - Keresztutak