Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 06. 11. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Mihalicska Terézia, a Havasi Gyopár Alapítvány elnöke 2. rész

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann - A varázshegy

5:30 – Serkenj fel –Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: A 26. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon jártak a központis diákok-Szatmári Szonjával és Kalmár Anaisszal beszélgettünk. Idén az Akvárium Klubban került megrendezésre a 26. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál. A DUE rádió és szerkesztősége több kategóriában osztott ki díjakat, általános iskolás korosztálytól egészen az egyetemistákig, nyomtatott  és online média, illetve iskolarádiók és rádióműsorok különböző kategóriáiban. A helyszínen ki lehetett próbálni VR szemüveget, Kahoot alkalmazást, csapatfeladatok, apróbb nyeremények is vártak a vállalkozó kedvű diákokra. A z interjúk során Rókusfalvy Pál és lánya Lilla, Kovács András, S. Takács András és Tilla is mesélt az életéről, a média egy-egy szeletét bemutatva a hallgatóságnak. Az élményekről a KRK Központi Általános Iskola hetedik évfolyamos tanulói Szatmári Szonja és Kalmár Anaisz beszélt.(ismétlés)

6:54 – A Nap igéje    

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré:

12:00 – Retro magazin: Önindító: Jeremiás Donát városunk élsportolójának életfilozófiája

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: dr. Téglás Péter ajánlója. Brisard, Jean-Christophe és Parshina, Lana Hitler halála - A KGB titkos anyagai Libri Kiadó , A könyv : 2019. május 17. 1945. április 30. A történelemkönyvekből úgy tudjuk, ezen a napon követett el öngyilkosságot Adolf Hitler a Vörös Hadsereg által körülzárt Berlinben. Ciánkapszulát vett be, majd főbe lőtte magát, a testét pedig végakaratának megfelelően elégették az emberei. Az elszenesedett állkapocs- és koponya darabokat néhány nappal később találták meg szovjet katonák. Azonnal összeesküvés-elméletek és álhírek tucatjai kezdtek terjedni Hitler halálával kapcsolatban, a tárgyi bizonyítékokat és a bizonyító erejű dokumentumokat pedig a szovjet, majd orosz állami szervek az archívumok legmélyére, titkos aktákba száműzték. Jean-Christophe Brisard tényfeltáró újságíró és Lana Parshina dokumentumfilmes kitartóan küzdöttek azért, hogy hozzáférhessenek ezekhez a titkosított anyagokhoz. Könyvükben szemtanúk eddig ismeretlen vallomásait, korábban hozzáférhetetlen fotókat és kihallgatási jegyzőkönyveket tárnak elénk, és beszámolnak annak az egyedülálló törvényszéki vizsgálatnak az eredményéről is, amelyet a bunkerben talált földi maradványokon végeztek el. Lebilincselő nyomozásuknak köszönhetően egészen új megvilágításba kerül a náci diktátor halála.

14:00 – Önindító: A legboldogabb emberek a dánok - Fodor Dani élménybeszámolója. Városunk szülötte Fodor Dániel nemrégiben két hónapot töltött Dániában egy biofarmon. A világjáró fiatalember úgy érezte magát ott, mint Alice csodaországban. Olyan kedvességgel és segítőkészséggel, pozitív hozzáállással és nyitottsággal találkozott, amit soha nem tapasztalt. Ez jellemző szinte minden dánra, meséli Dani, bárkivel találkoztam, nem kellett segítséget kérnem, magától kínált segítséget ha látta gondom van, egy kiadós mosoly és jó beszélgetés kíséretében. Megmondom őszintén, riporterként folyamatosan azt éreztem a beszámoló alatt, hogy milyen jó lenne, ha ez Magyarországon is így lenne, nekünk is, a környezetünknek is, rámosolyogni, segíteni, nyitottan elfogadni egymást. Nem is csoda, hogy a dánok a felmérések szerint a legboldogabb embernek érzik magukat. De nem az anyagi jólét miatt, hisz a magas nemzeti jövedelem ellenére meglepően szerényen és egyszerűen élnek. Tartsanak velünk, hogy feltöltődjenek Önök is pozitív életérzéssel!

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása:

19:00  - Szép Álmokat: A kék madár

19:15 - Irodalom az Éterben: Mikszáth Kálmán: A fekete város

20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra – Református (ismétlés), Lélekműhely: A nők nehézségei a párkapcsolatban 3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Danielle Steel - Keresztutak