Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 06. 03. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 -  Hitvalló: Zsin Judit

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann - A varázshegy

5:30 – Serkenj fel! -  Bödecs Pál - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Bika Dominik és Stantic Olivér saját street workout edzéstervéről mesél. A két sziládys kollégista fiatalember közel másfél éve edz saját döntése és edzésterve alapján. Miben segít, miért jó és milyen áldásos hatással van a hétköznapi életükre, erről mesélnek riportunkban.(ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Bemutatkozik A Magyar Borfutár, a tulajdonossal Bordás Zoltánnal beszélgettünk. 15 évvel ezelőtt hobbiként indított borkereskedést Bordás Zoltán, aki kezdetben saját maga válogatott a borok kínálatából. Az évek és a vásárlók azt igazolták, hogy szükség van a minőségi borokra, folyamatosan változott, fejlődött a borfogyasztási kultúra városunkban. A borbemutatók, a borászok bemutatkozása adta a borudvar ötletét, amely idén már 13. alkalommal nyitotta meg a kapuit. Ahogy telt az idő a hobbiból teljes embert igénylő munka lett, amit a szakma és városunk is elismert, Bordás Zoltánt a Halasi Borrend tagjává választották. A részletekről a Magyar Borfutár tulajdonosával beszélgettünk. (ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: Böjte Csaba testvér srácai nyári vakáción Fehér Péter keresztapánál

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Óriási siker: magyar diákok hozták el a nagydíjat a dublini programozó versenyről. 3 tonnás repülőgépet is elhúz a robotkutya.  90 perc alatt juthatunk el New Yorkból Londonba az új szuperszonikus repülővel. Furcsa dolog derült ki a marsi jégről. Két kék bálnánál is többet nyom a világ legnagyobb mérleg súlya. Más kilogrammal mérünk májustól, de ezt észre sem vesszük. Megfelelő étkezéssel csökkenthető a rák kockázata. Az energiaitalok növelhetik a hirtelen halál kockázatát. A testmozgás lehet a tinédzserkori stressz hatékony ellenszere. Az ókori rómaiak vasat olvaszthattak az úthibák javításához. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: A Sztárportréban Czanik Balázs! (életmód tanácsadó, fitness edző) Czanik Balázs elmondta, hogy a lelki egészsége megőrzéséért rendszeresen jár masszázsra is. A beszélgetésben étkezési szokások, ehető és kerülendő ételek kapcsán is előkerültek jó ötletek. (Jó tipp például az édesburgonya!) Ha a lelkünket is akarjuk ápolni, arra nagyon jó alternatíva lehet a testmozgás. Nagyon sokan például stresszoldás miatt jönnek az én óráimra, a küzdősportos Capoeira aerobikra. Nagyon szeretik azt, hogy ott kiboxolják, kirugdossák magukból a felgyülemlett energiákat. Valamilyen szinten iktassuk be a rendszeres mozgást a hétköznapjainkba. Heti 4-5 alkalmat mindenféleképpen javasolnék a mozgása. A harmadik fontos dolog a táplálkozás és a mozgás mellett a pihenés! Legyenek olyan programok, amiket a barátokkal, vagy a családdal, gyerekekkel közösen végzünk. Egy kirándulás, vagy séta, hogy kapcsoljunk ki egy kicsit. Ezt a három dolgot próbáljuk megvalósítani! Ha csak részben, már az is nagy fejlődés lehet." (forrás: www.sztarportre.hu) (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: A kék madár

19:15 - Irodalom az Éterben: Tamási Áron: Ábel Amerikában

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely:A méltányos igazságosság, s ezáltal a bizalom megvalósulásának elősegítése 1.  1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Shaw Irwin - Oroszlánkölykök