Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 05. 31. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Szente János szaktanár

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann - A varázshegy

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: 15 éves a Sport az Esélyért egyesület, Molnárné Gép Anikó mesél.  Csodálatos versennyel és kupával ünnepelte meg a 15 éve működő egyesület a jubileumot, meséli Ancsa, az egyesület elnöke. A név nem véletlen, sok fiatalnak ez a közösség ad motivációt és erőt, esélyt az életük változtatására, fejlődésre. Természetesen sok segítő és támogató segíti munkájával, vagy épp anyagiakkal rendezvényeiket, versenyre való eljutásukat. Sörös Imre, Végvári Feri, Szikoráné Gitti, Koch Edit, Csehó Kovács Lajos, Ujváriné Ibolya, Mozga Tibi, Balog Ancsa, Markovics Győző és Molnár Tamás segítőknek szeretnék köszönetet mondani ezúton is, mondja Molnárné Gép Anikó az egyesület elnöke. Bizony voltak olyan fiúk a csapatban, akik az egyesületnek köszönhetően először látták a Balatont. A fenntartás ugyanakkor nehéz, szívesen fogadnánk még támogatást. Így ha valaki hallja a célt és működést, keresse bátran az egyesületet! Tartsanak velünk!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Jóllét: Teljesítménynövelés, idényzöldségek, receptek - Nagy-Kumich Nikolett edző és fitt életmód blogger tanácsai. A tavaszi edzésláz után elkezdhetjük az igazi teljesítménynövelést, hogy hogyan és mit kell változtatnunk, az kiderül a beszélgetésből. A fürdőruhás időszakra persze mindenki szeretne bomba formába kerülni, ennek azonban nagy az ára, mégis érdemes megfizetni. Az idényzöldségekből könnyed menüt dobhatunk össze, a feldolgozottsági fokra kell vigyáznunk. Egy kiváló epres túrótorta receptet is ajánlunk a szamóca szerelmeseinek, Nagy-Kumich Nikolett edző és fitt életmód blogger segítségével. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Óriási siker: magyar diákok hozták el a nagydíjat a dublini programozó versenyről. 3 tonnás repülőgépet is elhúz a robotkutya.  90 perc alatt juthatunk el New Yorkból Londonba az új szuperszonikus repülővel. Furcsa dolog derült ki a marsi jégről. Két kék bálnánál is többet nyom a világ legnagyobb mérleg súlya. Más kilogrammal mérünk májustól, de ezt észre sem vesszük. Megfelelő étkezéssel csökkenthető a rák kockázata. Az energiaitalok növelhetik a hirtelen halál kockázatát. A testmozgás lehet a tinédzserkori stressz hatékony ellenszere. Az ókori rómaiak vasat olvaszthattak az úthibák javításához. (ismétlés)        

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Lajtai Kati

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Babusgató: Babaúszás - vízhez szoktatás. Érvek - ellenérvek - Novotny Attilával. A víz természetes közeg a csecsemők számára, hiszen az anyaméhben is magzatvízben úszkálnak. A babaúszás vitatott kérdés a szakemberek és a szülők között is. Divat vagy tényleg hasznos, jó családi program, vagy valóban tanul belőle valamit a baba? Előnyök - hátrányok! A műsor vendége: Novotny Attila. (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Bika Dominik és Stantic Olivér saját street workout edzéstervéről mesél. A két sziládys kollégista fiatalember közel másfél éve edz saját döntése és edzésterve alapján. Miben segít, miért jó és milyen áldásos hatással van a hétköznapi életükre, erről mesélnek riportunkban.(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Kolin Péter: A középső fiúk

19:15 - Irodalom az éterben: Tamási Áron: Ábel Amerikában

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református(ismétlés) és Lélekműhely: A család és a bizalom kapcsolata 3.  1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Shaw Irwin - Oroszlánkölykök