Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 05. 30. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Szöllősy Vágó János cserkészvezető

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann - A varázshegy

5:30 – Serkenj fel! – Baloghné Oravetz Anett - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Nyárindító Főtérparty és Gyermek és Sportnap-programok és részletek Vadkerti Mónikától és Rajcsány Bettitől a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. programszervezőitől. Május 31-én ismét óriási bulival kezdődik a nyár. Oláh Maja, a 10 éves 5Non Bonds, a sztárfellépő Magna Cum Laude éjszaka pedig DJ Beni várja a szórakozni vágyókat városunk főterére. Idén is lesz Food Truck Show, finom és különleges kézműves ételeket, desszerteket lehet kóstolni a helyszínen. Június 1-jén gyermeknapi programokkal folytatódik a fesztivál, érkezik Rubint Réka egy kis edzésre, együtt ünnepelhetünk a 60 éves Alapfokú Művészeti Iskolával, sztárvendég lesz Halász Judit, kora este pedig az Alma együttes szórakoztatja majd a kicsiket és nagyokat. A részletekről a programszervezőkkel, Vadkerti Mónikával és Rajcsány Bettivel beszélgettünk.(szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00– S’örömkonyha: Nyúlhús az asztalon - Mester Sándor a vendégünk, aki egy kis ínyencséget hozott nekünk. Régi emlékeket idézve, nyúlból készül a főfogás, mely természetesen elkészíthető más típusú húsból is. Tartsanak velünk!(ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Érdekes Emberek: Falvakban is élnek értékes emberek - beszélgetés Égető Lászlóné, Ilonka nénivel

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 - 153-Lélekmód: Erasmus tanártovábbképzésben résztvevő kollégák meséltek az észt és finn oktatási rendszerről. Szinte a kezdetektől vesz részt az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium az Erasmus pályázati projektekben sikeresen és egyre növekvő létszámmal. A 2017/2018-as képzések keretében utazó Szentiványi Szeles-Beáta, Sárkány Anna, Takács Judit és Gombos Tünde pedagógusokkal beszélgettünk tapasztalataikról, melyet a Szilády gimnázium tanáraival osztottak meg 2019 május 21-én kedden. A finn és észt oktatási rendszer a legkiválóbb eredményekkel működik Európában. Nyilván az oktatási csodára voltunk kíváncsiak elsődlegesen.  Az új és modern pedagógiai módszerek mellett mindkét országban tanáraik erkölcsi és anyagi megbecsülésnek is jelentős szerepe lehet a kimagasló eredményekben. Finnországban 4 ezer, Észtországban 1200 euró az átlagfizetése a pedagógusoknak. Hogyan tudják a megszerzett tudást kamatoztatni iskolájukban az utazó budapesti pedagógusok, erről hallanak riportunkban!

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Jóllét:Teljesítménynövelés, idényzöldségek, receptek - Nagy-Kumich Nikolett edző és fitt életmód blogger tanácsai. A tavaszi edzésláz után elkezdhetjük az igazi teljesítménynövelést, hogy hogyan és mit kell változtatnunk, az kiderül a beszélgetésből. A fürdőruhás időszakra persze mindenki szeretne bomba formába kerülni, ennek azonban nagy az ára, mégis érdemes megfizetni. Az idényzöldségekből könnyed menüt dobhatunk össze, a feldolgozottsági fokra kell vigyáznunk. Egy kiváló epres túrótorta receptet is ajánlunk a szamóca szerelmeseinek, Nagy-Kumich Nikolett edző és fitt életmód blogger segítségével.

19:00 – Szép Álmokat: Kolin Péter: A középső fiúk

19:15 – Irodalom az Éterben: Tamási Áron: Ábel Amerikában

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Baloghné Oravetz Anett - Református(ismétlés) és Lélekműhely: A család és a bizalom kapcsolata 2.  3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Shaw Irwin - Oroszlánkölykök