Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 05. 22. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Szennyessy Judit

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann - A varázshegy

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: dr. Téglás Péter ajánlója. Vörös ügynök - angol film, 101 perc hosszúságú 2019 év. A nyugdíjas könyvtárosnő, Joan Stanley (Judi Dench) az újságokból értesül régi barátja haláláról, akit korábban a szovjeteknek való kémkedéssel vádoltak meg. Nem sokkal később az ő ajtaján is kopogtat az MI5, a nyomozás során ugyanis rá nézve terhelő bizonyítékok kerülnek elő. A vád 27 rendbeli hivatali titoksértés és hazaárulás. Joan vallomásában elmeséli életének történetét és közben következetesen tagadja bűnösségét. A harmincas években Cambridge-be megy fizikát tanulni, ahol kiváló eredménnyel végez és hamarosan a brit atomprogramban találja magát. Tudósként vegyes érzelemmel fogadja a nukleáris energia hadászati célokra történő alkalmazását. A háborút megnyerik, de Hirosima és Nagaszaki városok pusztulása elborzasztja. Még az egyetemen ismerkedik meg baloldali érzelmű diákokkal – az egyikükbe szerelmes is lesz -, majd amikor a Szovjetunió szövetségesből ellenséggé válik, meghozza a nehéz döntést. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00153-Lélkemód magazin: Biczó Géza élete és munkássága - Szijjártó Gyöngyi tanárnővel beszélgetünk.  A 153-Lélekmód c. magazinban ma Szijjártó Gyöngyi matematika és rajz szakos tanárnővel beszélgetünk abból az alkalomból, hogy a Kiskunhalasi Thorma János múzeumban egy időszakos kiállítás keretében Biczó Géza életével és munkásságával ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Sok diák szervezett formában, egy látványos prezentáción keresztül kaphatott betekintést ebbe a különlegesnek mondható, mégis kevéssé ismert életútba. Várom önöket szeretettel: Beke László (ismétlés)

11:00 – Vedd és olvasd: Pettson és Findusz, A világ legszebb mondái, Rubinvörös, Kézikönyv szülőkhöz földi használatra, Jelenlét - az öt kötetet Tóthné Felföldi Zsuzsanna a Martonosi Pál Városi Könyvtár igazgatóhelyettese ajánlja. Sven Nordqvist: Pettson és Findusz sorozata vidám, tanulságos történeteket tartalmaz egy öregúrról és a macskájáról. Katharina Neuschaefer: A világ legszebb mondái címmel kihagyhatatlan történeteket gyűjtött össze egy kötetbe, fókuszban a fiú olvasók. Egy trilógia első kötete a Rubinvörös, amelyben Kerstin Gier egy különleges világot alkot a tinédzser lányoknak, akik biztosan találnak kedvenc karaktert a regényben. Apa a Marsról, anya a Vénuszról jött: Kézikönyv szülőkhöz földi használatra, vicces helyzetek, rugalmas megoldások igyekvő és aggódó szülők számára. Alberto Pellai és Barbara Tamborini könyve igazi kikapcsolódást nyújt a szülők számára. Amy Cuddy: Jelenlét, így beszél a tested című kötetében rátalálhatunk a megoldásra, hogyan irányíthatjuk a testünket egy-egy olyan helyzetben, amikor a figyelem ránk irányul. Tóthné Felföldi Zsuzsannával a könyvtár igazgatóhelyettesével beszélgettünk. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Szabálymódosítás a kerékpáros közlekedésben, gyerekek, idősek az utakon, az Autós Nagykoalíció elnökével Knezsik Istvánnal beszélgettünk. Új szabályozás lép életbe a kerékpárosok előzésével kapcsolatban, figyelem, türelem és óvatosság nélkül könnyen kerülhetnek az autósok veszélyes szituációba. Nem könnyű a két kerekesekkel, sokszor közlekednek veszélyesen, az esetek nagy részében pedig nem tartják be a szabályokat. A gyermekek és az idősek is veszélyeztetett korosztály, fokozott figyelemmel tekintsünk rájuk a közlekedési helyzetekben. Ötletek, tanácsok Knezsik Istvántól az Autós Nagykoalíció elnökétől.

14:00 – Sztárportré: Kocsis Tibor énekes a Sztárportréban! "Annak idején, miután 2011-ben megnyertem a tehetségkutató műsort, kb. fél évig beteg voltam a hangommal. Megfázásos valami volt rajtam, amiből nem bírtam kikeveredni. Rám nehezedett egy nyomás, ami alapján azt éreztem, hogy innentől fogva az lesz a "munkakönyvemben" hogy énekes, és énekelni kell, ha beteg vagyok akkor is. Ez pszichésen hatott rám, és egy kicsit megijedtem ettől a helyzettől. Felvettük az első dalokat a stúdióban, a Lásd a csodát című meg is jelent rögtön. Ezután gyakorlatilag úgy vettem fel a következő 3-4 dalt is, hogy nagyon beteg voltam - mai napig hallom azokon a dalokon." Egy gyógyító mondat: "Malek Andrea volt az, aki azt mondta (nagyon hálás vagyok neki ezért) hogy ne szedjél durva gyógyszereket, ne kezdjél el azon agyalni, hogy mikor fogsz meggyógyulni, csak bízd magad a sorsra, a természetre, és ha kicsit betegen énekelsz egy koncerten, az is te vagy. Nekem ez az egy mondat így elég is volt. Azóta lazábban kezelem ezt." (forrás: sztarportre.hu) (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: Ki lehet elég jó nő? A baptista templomban tartott női konferencián Révész Szilvi válaszolt a kérdésre. Révész Szilvi a fehérvári baptista lelkipásztor felesége, négy gyermeket nevel férjével, a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója volt éveken át, az elmúlt két évben nők és házaspárok felé végez szolgálatot. Nagyon nehéz a mai világban a nők helyzete, sokan érzik magukat elégedetlennek a társadalom elvárásai között. Hogyan lehet valaki elégedett, honnan lehet erőt meríteni a mindennapokhoz, hogyan lehet valaki jó nő, ezekre a kérdésekre kerestük a választ Révész Szilvivel. (ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Kolin Péter: A középső fiúk

19:15 – Irodalom az Éterben: Az utolsó gavallér

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak (ismétlés), Lélekműhely – Az árucikk szemlélet hitre gyakorolt hatása 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Shaw Irwin - Oroszlánkölykök