Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 05. 18. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Pastinszky Krisztina

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann - A varázshegy

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: Labdamanók - Dr. Paic-Karsai Dórival beszélgetek. A nyár sok szülőnek okoz fejtörést, hogy milyen hasznos elfoglaltságot találjon a gyermekének. A városban számos hasznos és színes gyermekprogramokat kínáló táborok hirdetésével lehet találkozni. Egyik közülük a "Labdamanók" nyári napközis tábor. Dr. Paic-Karsai Dórival beszélgetek a Labdamanókról. Hogyan jött az ötlet, milyen sikereik vannak és milyen programokkal várják nyáron a gyermkeket. Tartsanak velünk és további részleteket tudhatnak meg!(ismétlés)

9:00 – Érdekes Emberek: Az Érdekes Emberek c. magazin mai adásában Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel hallhatnak beszélgetést.  Sok évvel ezelőtt a kiskunhalasi helyőrségben kezdte hivatásos katonai pályafutását, igen messze születési helyétől, Nyíregyházától. A város most díszpolgári címmel ajándékozta meg, ezt átvenni érkezett Kiskunhalasra. A beszélgetésben elmondja, miként járta végig ezt a könnyűnek nem nevezhető pályát, mi a hitvallása munkáról, szolgálatról, emberi kapcsolatokról és természetesen a hadseregről. Ha kíváncsiak arra, hogy miben rejtőzik fáradhatatlansága és töretlen munkakedve, akkor érdekes és inspiráló gondolatokat hallhatnak tőle mindazok, akik megtisztelnek bennünket figyelmükkel! Várja Önöket a műsorvezető: Beke László (ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Biczó Géza élete és munkássága - Szijjártó Gyöngyi tanárnővel beszélgetünk.  A 153-Lélekmód c.magazinban ma Szijjártó Gyöngyi matematika és rajz szakos tanárnővel beszélgetünk abból az alkalomból, hogy a Kiskunhalasi Thorma János múzeumban egy időszakos kiállítás keretében Biczó Géza életével és munkásságával ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Sok diák szervezett formában, egy látványos prezentáción keresztül kaphatott betekintést ebbe a különlegesnek mondható, mégis kevéssé ismert életútba. Várom önöket szeretettel: Beke László (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Victor Hugo drámája, a Le roi s'amuse (A király mulat) bemutatója az 1830-as évek elején Párizsban botrányba fulladt. A francia kormány teljesítette a konzervatív körök kívánságát és Hugo műve többé nem szólalhatott meg a párizsi színpadokon. A királypártiak és a klerikálisok valójában persze nem a felhozott indokok miatt támadták a szerzőt. A koronás főket állította pellengérre, akik könyörtelenül eltipornak minden ellenvéleményt, a nép érdekeit feláldozzák, csakhogy saját bűnös vágyaikat kielégíthessék. A felség – Victor Hugo forradalmi erejű írásában – sima, finom modorú gavallér, valóságos lovag: táncban, bajvívásban, széptevésben legelső. A király figurája mellett ott áll Triboulet (a megzenésített változatban Rigoletto), az udvari bolond. A költő éles fénnyel világít rá a szolgára, akit a hajbókolás, hízelgés, alázatoskodás hitvány emberré tesz, farkassá, aki önnön társaiba, a többi udvaroncba is belemar. Emberek, akiket egyetlen cél hevít: minél közelebb kerülni a hatalom dúsan terített asztalához, minél többet markolni az odavetett koncból és eltiporni a versenytársakat, akik veszélyeztetik a rablott zsákmányt. Verdi Rigoletto-jából hallhatnak részleteket ma és egy későbbi alkalommal.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Boros Csilla Andrea: Angyalom

19:15 – Irodalom az Éterben: Karinthy Frigyes: Az utolsó palackposta, Rádió színház

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: A bibliai, teológiai emberkép sajátos vonásai 2. - Árucikk ember 1. 3.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Shaw Irwin - Oroszlánkölykök