Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 05. 16. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Neruda Károly

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann - A varázshegy

5:30 – Serkenj fel! – Bödecs Pál - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Felelősségteljes közlekedés, balesetek, sebesség az utakon - Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgettünk. Felelősségteljes közlekedéssel kevesebb balesetet okoznánk, mégis rengeteg hajmeresztő esetet látni az utakon. Példák a mindennapokból, sebesség túllépés, okok és miértek, megszívlelendő tanácsok. 5 dologra van szükség, hogy biztonságban hazaérkezzünk, a részletekről Knezsik István beszélt. (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00– S’örömkonyha: Zöldséges ételek - Mester Sándorral beszélgetünk, aki a piacon már megtalálható friss zöldségekből készít nekünk érdekes és egyben laktató ételeket. Tartsanak velünk!(ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Sparhelt: Az eper és a rebarbara

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 - 153-Lélekmód: Biczó Géza élete és munkássága - Szijjártó Gyöngyi tanárnővel beszélgetünk.  A 153-Lélekmód c. magazinban ma Szijjártó Gyöngyi matematika és rajz szakos tanárnővel beszélgetünk abból az alkalomból, hogy a Kiskunhalasi Thorma János múzeumban egy időszakos kiállítás keretében Biczó Géza életével és munkásságával ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Sok diák szervezett formában, egy látványos prezentáción keresztül kaphatott betekintést ebbe a különlegesnek mondható, mégis kevéssé ismert életútba. Várom önöket szeretettel: Beke László

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Vedd és olvasd: Pettson és Findusz, A világ legszebb mondái, Rubinvörös, Kézikönyv szülőkhöz földi használatra, Jelenlét-az öt kötetet Tóthné Felföldi Zsuzsanna a Martonosi Pál Városi Könyvtár igazgatóhelyettese ajánlja. Sven Nordqvist: Pettson és Findusz sorozata vidám, tanulságos történeteket tartalmaz egy öregúrról és a macskájáról. Katharina Neuschaefer: A világ legszebb mondái címmel kihagyhatatlan történeteket gyűjtött össze egy kötetbe, fókuszban a fiú olvasók. Egy trilógia első kötete a Rubinvörös, amelyben Kerstin Gier egy különleges világot alkot a tinédzser lányoknak, akik biztosan találnak kedvenc karaktert a regényben. Apa a Marsról, anya a Vénuszról jött: Kézikönyv szülőkhöz földi használatra, vicces helyzetek, rugalmas megoldások igyekvő és aggódó szülők számára. Alberto Pellai és Barbara Tamborini könyve igazi kikapcsolódást nyújt a szülők számára. Amy Cuddy: Jelenlét, így beszél a tested című kötetében rátalálhatunk a megoldásra, hogyan irányíthatjuk a testünket egy-egy olyan helyzetben, amikor a figyelem ránk irányul. Tóthné Felföldi Zsuzsannával, a könyvtár igazgatóhelyettesével beszélgettünk.

19:00 – Szép Álmokat: Boros Csilla Andrea: Angyalom

19:15 – Irodalom az Éterben: Karinthy Frigyes: Az utolsó palackposta

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református(ismétlés) és Lélekműhely: A bibliai, teológiai emberkép sajátos vonásai 2. - Árucikk ember 1. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Shaw Irwin - Oroszlánkölykök