Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 05. 15. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Nádasdy Borbála 3. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann - A varázshegy

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: dr. Téglás Péter ajánlója. Csernobil – filmsorozat. Ötrészes minisorozatban mutatja be az HBO az 1986-os csernobili atomkatasztrófa történetét. Ez az eddigi legalaposabb játékfilmes feldolgozása a tragédiának, ami százezrek életét, egészségét követelte. Mi történt a baleset éjjelén? Miért történt? Meg lehetett volna úszni kevesebb áldozattal? Lehetett volna jóval nagyobb, majdnem egész Európát érintő katasztrófa is belőle? Kik a felelősök? Miközben választ kapunk a kérdésekre, egyre szomorúbbak és dühösebbek leszünk. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00153-Lélkemód magazin: Mongyi Gergővel beszélgetünk édesapjának Mongyi Aladárnak az életútjáról, illetve az emlékére szervezett asztalitenisz tornáról. A sportcentrum vezetője, sok-sok verseny szervezője, hegybíró, asztalitenisz klub alaptag, mindez Mongyi Aladár. Visszaemlékezésében megismerjük a 60-70-es évek világát, embereit, közösségeit és értékeit. Feltétlen tartsanak velünk! (ismétlés)

11:00 – Jóllét: Hogyan kezdjünk neki az életmódváltásnak, ha az elhatározás megszületett bennünk? Nagy-Kumich Nikolett edző és fitt életmód blogger tanácsai. Nem könnyű feladat az életmód váltás kivitelezése. Érdemes saját magunkkal tisztába lenni ahhoz, hogy eredményt érjünk el. Fokozatosság, teljes fordulat, folyamatos változás, választanunk kell, ha belevágunk. Tippek, tanácsok a gyakorlati megvalósítás területén, táplálkozási és testedzési ötletek, megoldások. Egy egészséges ebéd teljes recept ajánlatát is hallhatják Nagy-Kumich Nikolett edző és fitt életmód bloggertől. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Felelősségteljes közlekedés, balesetek, sebesség az utakon - Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgettünk. Felelősségteljes közlekedéssel kevesebb balesetet okoznánk, mégis rengeteg hajmeresztő esetet látni az utakon. Példák a mindennapokból, sebesség túllépés, okok és miértek, megszívlelendő tanácsok. 5 dologra van szükség, hogy biztonságban hazaérkezzünk, a részletekről Knezsik István beszélt.

14:00 – Sztárportré: A Sztárportréban Dr Domján László. Van-e lehetőség ma arra, hogy egy-egy testi tünet, vagy betegség kapcsán rákeressünk, hogy milyen jellegű lelki okok szokták kiváltani az adott tünetet? Milyen eredményt hozott a távgyógyítás, avagy az imádság erejével kapcsolatban végzett tudományos kísérlet? Hogyan emlékszik vissza Dr. Domján László az Eckhart Tolle-val (író, spirituális tanító) történt találkozásra, beszélgetésre? Mit tehetünk, hogy ne váljunk én-központúvá? Hogyan lehet alvás közben, az álomban úgy felébredni, hogy közben az ember benne maradjon az álomban? Ha ez sikerül, akkor mi mindent lehet ilyenkor csinálni? Miért térdel le minden Agykontroll tanfolyam végén Dr. Domján László és teszi össze a két kezét? A Sztárportréban megkapjuk a válaszokat ezekre a kérdésekre!„Sokkal többre vagyunk képesek, mint ahogy a legtöbb ember gondolja. Elő lehet hozni ezeket a képességeket. Érdemes célokat kitűzni, érdemes jobbá tennünk az életünket! Az igazi értékeket én a lelki értékekben látom, a tudatosságszint növekedésben. A létünk, a lelki fejlődés támogatott országútja, amelyben a gondviselés segít minket, de nekünk is meg kell tennünk mindent azért, hogy kibontakoztassuk a képességeinket, hogy tényleg egyre jobbá váljunk. Vannak olyanok, akikkel elszáll a ló, és elbízzák magukat, mert sok szép sikert érnek el. Őket nagyon gyorsan alázatra tanítja az élet.  Aquinói Szent Tamás így imádkozott: Atyám! Add meg a bátorságot, hogy meg merjem változtatni, amit meg tudok változtatni; add meg a türelmet, hogy el tudjam fogadni, amit nem tudok megváltoztatni; és add meg a bölcsességet, hogy különbséget tudjak tenni a kettő között. Az Agykontroll eszközöket ad a változtatáshoz, eszközöket a türelem kialakításához olyan esetekre, amikor együtt kell élni a nehézséggel, mert van ilyen, és eszközöket ad a jó döntéshozatalhoz.” (forrás: sztarportre.hu) (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: Az Érdekes Emberek c. magazin mai adásában Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel hallhatnak beszélgetést.  Sok évvel ezelőtt a kiskunhalasi helyőrségben kezdte hivatásos katonai pályafutását, igen messze születési helyétől, Nyíregyházától. A város most díszpolgári címmel ajándékozta meg, ezt átvenni érkezett Kiskunhalasra. A beszélgetésben elmondja, miként járta végig ezt a könnyűnek nem nevezhető pályát, mi a hitvallása munkáról, szolgálatról, emberi kapcsolatokról és természetesen a hadseregről. Ha kíváncsiak arra, hogy miben rejtőzik fáradhatatlansága és töretlen munkakedve, akkor érdekes és inspiráló gondolatokat hallhatnak tőle mindazok, akik megtisztelnek bennünket figyelmükkel! Várja Önöket a műsorvezető: Beke László

19:00 – Szép Álmokat: A kakas és a pite, A becsületes tolvaj Marci

19:15 – Irodalom az Éterben: Karinthy Frigyes: Az utolsó palackposta

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak(ismétlés), Lélekműhely – A bibliai, teológiai emberkép sajátos vonásai 1. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Shaw Irwin - Oroszlánkölykök