Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 05. 11. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dr. Varsányi Katalin

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann - A varázshegy

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – S’örömkonyha: Zöldséges ételek - Mester Sándorral beszélgetünk, aki a piacon már megtalálható friss zöldségekből készít nekünk érdekes és egyben laktató ételeket. Tartsanak velünk!(ismétlés)

9:00 – Érdekes Emberek: Sáli Levente festőművész kiállítása látható a Berki Galéria emeletén. Hosszas készülődés, tudatos tervezés és alkotás előzte meg Sáli Levente kiállításának megnyitóját, az alkotások az újonnan megnyílt emeleti kiállító teremben, a Berki Galériában láthatók. Érzések, emberi sorsok, az élet nagy kérdéseinek válaszai rejlenek a festményeken, amelyek az elmúlt 15-20 év munkáját mutatják be. Levente folyamatosan alkot, felkérésre is sokat dolgozik az utóbbi időben, szabadon gondolkodik és szabályokhoz igazodik felváltva. A homokanimáció megtervezéséről és előadásmódjáról, illetve a jövőbeli terveiről is beszélt Sáli Levente festőművész. (ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Mongyi Gergővel beszélgetünk édesapjának Mongyi Aladárnak az életútjáról, illetve az emlékére szervezett asztalitenisz tornáról. A sportcentrum vezetője, sok-sok verseny szervezője, hegybíró, asztalitenisz klub alaptag, mindez Mongyi Aladár. Gergő május 11-én a Kertvárosi iskolában szervez egy tornát a szeretett édesapa, a közismert halasi polgár emlékére. Visszaemlékezésében megismerjük a 60-70-es évek világát, embereit, közösségeit és értékeit. Feltétlen tartsanak velünk! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: A Nemzetközi táncnap vagy A Tánc Világnapja április 29-én van. Ezen a napon az UNESCO egyik tagszervezetének, a Nemzetközi Táncbizottságnak a felügyelete alatt minden évben a világ mindenféle táncát megünneplik. Az ünnepet 1982-ben az UNESCO Nemzetközi Színházi Intézetének egy részlege, a Nemzetközi Táncbizottság hozta létre. Időpontját Jean-Georges Noverre francia táncos és balettművész születésnapjára rakták. A tánc világnapjára emlékezik a Klasszikusok órája is.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Max Lundgren: Az aranynadrágos fiú

19:15 – Irodalom az Éterben: Karinthy Frigyes: Az utolsó palackposta

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: A megtérést követő lelkiállapot 2. rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Shaw Irwin - Oroszlánkölykök