Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 04. 22. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 -  Hitvalló: Varga János atya 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel! -  Édes Árpád - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Református Istentisztelet

11:00 – Érdekes Emberek: Halas Táncegyüttes, rendhagyó táncház - Cornea Zsolt a táncegyüttes vezetője a vendégünk. A hétvégén egy rendhagyó táncházat tartottak. A mai adásban Cornea Zsolt a táncházakról mesél, a népzene, néptánc fontosságáról, és a Halas Táncegyüttes terveiről. Tartsanak velünk! (ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód:

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Mi lehet a reményünk húsvétkor? Az ünnepkörről és a ma emberéről beszélgettünk Friebert Tibor baptista lelkipásztorral. A húsvét üzenetén túl a reménységről, a mai ember hozzáállásáról, a keresztények nagy ünnepéről beszélgettünk Friebert Tibor baptista lelkipásztorral. Valaki, valamikor tett értünk valamit, a húsvét igazán közel vihet a hídhoz, amely összeköti Istent és az embert. Emlékezés, ünneplés, reménység és jövő, gondolatok tizenöt percben.

14:00 – A tudomány mai állása: Tudományos szenzáció, először láthattunk meg egy fekete lyukat. Hosszabb ideig marad a Hold túlsó oldalán a kínai holdjáró. Magyar kutatók bukkanhattak a marsi élet nyomaira. Még mindig vitatott, hogy mekkora a Föld legmagasabb hegycsúcsa. Ausztrália olyan gyorsan vándorol, hogy utána kell igazítani a gps-t. Megtalálták a világ legrégebbi hajóroncsát. 4500 éves "kincsesbányát" találtak Kínában. Melanomás betegekre veszélyes lehet a probiotikum. A kutyák képesek vérminta alapján kiszagolni a rákot. Agyi stimulációval sikerült megfiatalítaniuk a memóriát amerikai tudósoknak. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: A műsor vendége Csondor Kata színésznő, énekesnő. "Nagyon nagy szeretetben nőttem fel. Nehezen lettem, úgyhogy a széltől is óvtak. Olyan minőségű és mélységű szeretetet kaptam otthon, hogy én ezt kívánom minden embernek. Ennek az az előnye, hogy tovább tudok élni, és túl tudok élni nagyon sok mindent, de átgondoltam a hátrányát is, ha létezik ilyen: csak ebben a minőségű és mélységű szeretetben érzem jól magam. Nincs testvérem, úgyhogy nekem nem kellett sem osztozni, sem küzdeni a szeretetért. Ha megsebeznek, egy idő után újra ugyanolyan naivitással és elánnal próbálom keresni ezt a mélységű és minőségű szeretetet." (forrás: www.sztarportre.hu) (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat:A balsors és a katona

19:15 - Irodalom az Éterben:  J.K.Rowling: Harry Potter és a halál ereklyéi

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A személy elfogadása és tisztelete Rogers nyomán 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája