Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 04. 20. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Berta Zsolt 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: Óvoda - és iskolaválasztás. Mai adásunkban szülőkkel beszélgetünk arról, hogy milyen szempontok szerint választottak óvodát és iskolát. Vendégeink: Vénné Tallér Hedvig, Kakasné Nagy Erika és Rékasi Évi. Tartsanak velünk!(ismétlés)

9:00 – Érdekes Emberek: Halas Táncegyüttes, rendhagyó táncház - Cornea Zsolt a táncegyüttes vezetője a vendégünk. A hétvégén egy rendhagyó táncházat tartottak. A mai adásban Cornea Zsolt a táncházakról mesél, a népzene, néptánc fontosságáról, és a Halas Táncegyüttes terveiről. Tartsanak velünk! (ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Mesterséges intelligencia kutatóval Dr. Gulyás Lászlóval beszélgetünk. Hatalmas változások korát éljük. Okos autók, okos eszközök könnyítik meg és teszik biztonságossá az életünk, vesznek át sok olyan munkahelyet, melyet eddig emberek végeztek. Talán túl sokat is. Milyen munkák fognak maradni nekünk embereknek? Erről a témáról beszélgetünk Dr. Gulyás László szakértővel. Erről tartott előadást nemrégiben a Szilády gimnázium diákságának és tanári karának is. Hogyan készüljünk, lehetne mottója témánknak. Tartsanak velünk a részletekért! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája:195 éve született és 135 éve halt meg. Bedřich Smetana (1824. március 2. – Prága, 1884. május 12.) cseh zeneszerző volt, akinek a nevéhez a később a nemzete függetlenedéséhez kapcsolódó zenei motívumvilág megteremtése kapcsolódik. Emiatt hazájában sokan a cseh zene atyjának tekintik. Nemzetközileg az Eladott menyasszony című operája és a zeneszerző otthonának történetét, legendavilágát és tájait bemutató Má vlast ("Hazám") ciklus tette, melynek legismertebb tétele a Vltava ("Moldva"), illetve az Életemből e-moll vonósnégyes nyitánya. Mai műsorunkban az előbbi kettőből hallanak részleteket.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: A balsors és a katona

19:15 – Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a halál ereklyéi

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Az empátia, a hitelesség, s az elfogadás hatásai Rogers nyomán 3.  2. rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája