Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 04. 19. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Berta Zsolt 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Húsvét előtti csendesnap a Sziládyban, Szabó Ferenc igazgatóhelyettes és vallástanár mesél. Elgondolkodtató, belső elcsendesedést segítő gondolatok, beszámolók és beszélgetések, templomi áhítat az utolsó napi programok a diákok ás tanáraik számára a Sziládyban. Elfogadás, megbékélés és a szeretet ereje a félelem bosszú és agresszió helyett. Erre tanított Jézus 2000 évvel ezelőtt és erre tanítottak a program gondolatai is húsvétra készülve. Tartsanak velünk a részletekért!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Református Istentisztelet

11:00 – A tudomány mai állása: Tudományos szenzáció, először láthattunk meg egy fekete lyukat. Hosszabb ideig marad a Hold túlsó oldalán a kínai holdjáró. Magyar kutatók bukkanhattak a marsi élet nyomaira. Még mindig vitatott, hogy mekkora a Föld legmagasabb hegycsúcsa. Ausztrália olyan gyorsan vándorol, hogy utána kell igazítani a gps-t. Megtalálták a világ legrégebbi hajóroncsát. 4500 éves "kincsesbányát" találtak Kínában. Melanomás betegekre veszélyes lehet a probiotikum. A kutyák képesek vérminta alapján kiszagolni a rákot. Agyi stimulációval sikerült megfiatalítaniuk a memóriát amerikai tudósoknak. (ismétlés)     

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Balázs Pali

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: A Kaleidoszkóp mai adásában Farkasné Wodring Zsuzsanna őrnagy asszonnyal, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadójával beszélgetünk. Témánk az ünnephez kapcsolódik: ilyenkor megszaporodnak a lopások, az ittas vezetés is gyakoribbá válik, a felhőtlen, vidám ünneplés sajnos könnyedén válhat rossz szájízű emlékké. Őrnagy asszony tanácsai abban segítenek, hogy egy kis odafigyeléssel, felelős gondolkodással sok baj megelőzhető! Mindenkinek szép napot, áldott ünnepre készülődést kíván a műsorvezető: Beke László

14:00 – Babusgató: Óvoda - és iskolaválasztás. Mai adásunkban szülőkkel beszélgetünk arról, hogy milyen szempontok szerint választottak óvodát és iskolát. Vendégeink: Vénné Tallér Hedvig, Kakasné Nagy Erika és Rékasi Évi. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Országos református éneklőversenyről mesél Hunyadiné Székely Márta tanárnő, Jeszenszky Laura és Berettoni Margherita versenyzők. Ápr.5-én, pénteken 21. alkalommal került sor a Béres Ferenc Országos Református Éneklő Versenyre. Városunkat 3 intézmény képviselte az évek óta kimagasló színvonalú megmérettetésen. Hunyadiné Székely Márta tanárnővel és két kisdiákkal beszélgettünk az élményekről. A verseny izgalmát és szépségét a parlament előtt előadott flashmob is kiegészítette. Tartsanak velünk a részletekért! A részletes eredmények: A 2. korcsoportban Jeszenszky Laura (Szent József Kat. Ált. Iskola és Óvoda) I. helyezett lett. A 4. korcsoportban Lévai Petra (KRK Központi Ált. Isk.) ezüst minősítést szerzett. A 7. korcsoportban Berrettoni Margherita (Szent József Kat. Ált. Isk. és Óvoda.) szintén ezüst minősítést kapott. Mindhárom tanuló felkészítő tanára: Hunyadiné Székely Márta református hittanoktató és egyházi ének tanár. Felső tagozatos éneklő csoport kategóriában ezüst minősítést ért el a KRK Szilády Áron Gimnázium együttese: Eke Mónika, Pepó Réka és Solti Tímea. Velük Vladár Károly foglalkozott. Tanítványait elkísérte Andáné Vastag Andrea tanárnő is.(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Békakirály és Vashenrik meséje

19:15 - Irodalom az éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a halál ereklyéi

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református(ismétlés) és Lélekműhely: Az empátia, a hitelesség, s az elfogadás hatásai Rogers nyomán 3.  1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája