Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 04. 18. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Berkes Franciska SSS 2. rész

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel! – Bödecs Pál - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Minden eddiginél több látogató az AMTS-en, részletek Knezsik Istvántól az Autós Nagykoalíció elnökétől. 100000 négyzetméteren 10 tematika alapján élő show és rengeteg látnivaló várta az érdeklődőket, akik óriási számban érkeztek az idén is az autó- és gépjárműcsodákat megnézni a Hungexpo területére. Ha esetleg lemaradtak volna, egy 3D-s felvétel segítségével bejárhatják az egész kiállítóteret, a felvétel az autószektor weboldalán található. Már elkezdődtek a 2020-as kiállítás előmunkálatai, a részletekről Knezsik Istvánnal, az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgettünk.(szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00– S’örömkonyha: Bográcsos ételek - Mester Sándor a vendégünk, aki megosztja velünk túrázós élményeit, illetve, hogy az ilyen alkalmakkor miből, mit érdemes készíteni. Tartsanak velünk! (ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Érdekes Emberek: Ilyen a színészélet, Mészáros Blanka színésznő szemével

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 - 153-Lélekmód:Mesterséges intelligencia kutatóval Dr. Gulyás Lászlóval beszélgetünk. Hatalmas változások korát éljük. Okos autók, okos eszközök könnyítik meg és teszik biztonságossá az életünk, vesznek át sok olyan munkahelyet, melyet eddig emberek végeztek. Talán túl sokat is. Milyen munkák fognak maradni nekünk embereknek? Erről a témáról beszélgetünk Dr. Gulyás László szakértővel. Erről tartott előadást nemrégiben a Szilády gimnázium diákságának és tanári karának is. Hogyan készüljünk, lehetne mottója témánknak. Tartsanak velünk a részletekért!

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Vedd és olvasd: Válogatós, Apám kakasa, Mesék a teljességhez, És boldogan éltek?, A fák gyógyító ereje - könyvek, válogatások Tóthné Felföldi Zsuzsanna könyvtáros ajánlásával. Kortárs és klasszikus versek egy teljes év történéseihez illesztve, ez a Válogatós vers antológia. Mesék a teljességhez, Tamás Zsuzsa tollából, egy olyan meséskönyv, amelyben a szülők éppúgy megtalálják majd az üzenetet, mint a gyermekek. Tréfás, mosolyt hozó, igényes és frappáns versátdolgozásokat olvashatunk az Apám kakasa című verseskötetben. Az élményt Lackfi János és Vörös István biztosítja, hozzájuk méltó magas irodalmi színvonalon. És boldogan éltek? - most választ kaphatunk, hiszen ez a kötet a mesehősnők életének a folytatását mutatja be. Irány a természet! A fák gyógyító ereje című kötet segítségével sokkal tudatosabban és hatékonyabban pihenhetünk az erdei utak során - Tóthné Felföldi Zsuzsannával beszélgettünk a könyvekről.

19:00 – Szép Álmokat: Békakirály és Vashenrik meséje

19:15 – Irodalom az Éterben: J.K.Rowling: Harry Potter és a halál ereklyéi

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református(ismétlés) és Lélekműhely: Az empátia, a hitelesség, s az elfogadás hatásai Rogers nyomán 2.  3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája