Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 04. 17. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Berkes Franciska SSS 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: dr. Téglás Péter ajánlója. Nevetess, vagy meghalsz (finn film 2018.) A film 1918. évben, Finnországban, a polgárháború után játszódik. A internálótáborban halálra ítélik a színészek egy csoportját. Köztük van a Munkásszínház híres színésze, Parikka is. A kivégzőosztagot egy fiatal tiszthelyettes vezeti, aki korábbról ismeri, és csodálja a színészt, ezért képtelen kiadni a tűzparancsot. Parikka a halállal dacolva viccelődni kezd, mire a tábor parancsnoka megállítja a kivégzést. Kegyetlen ötlettel áll elő: ha Parikka és társai előadnak egy darabot, a hamarosan érkező fontos német vendégnek és megnevettetik, akkor nem ölik meg őket. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00153-Lélkemód magazin: Kósa István református lelkész életútriport.  Kósa István közel 25 éve szolgál szanki és kiskunmajsai református lelkészként, illetve dolgozik a szórvány gyülekezetekben. Néhány éve a szanki református iskola lelkészi feladatait is végzi nagy örömmel. Életút riportjában megismerjük családi gyökereit, az adatok szerint 27 református lelkész van felmenői között, így valahol nem meglepő, hogy a ő is ezt a hivatást választotta. 4. gyermekként, úgymond bónusz ajándékként érkezett a családba, hisz akkor még nem tudták megjósolni az ikrek születését. Édesanyja korán sajnos meghalt, így igen nehézzé váltak a hétköznapok. Hogyan nevelkedett, vált felnőtté, majd lelkésszé, megtudják, ha velünk tartanak! (ismétlés)

11:00 – Jóllét: Táplálkozás, mozgás, életmódváltás - Nagy-Kumich Nikolett edző és fitt életmód bloggerrel beszélgettünk. Sok ember életében elérkezik az a pont, amikor változtat az életén, akár teljes életmódváltást valósít meg. Nagy-Kumich Nikolett is így tett, azóta edzősködik, táplálkozási blogot vezet és segít az anyukáknak, hogy visszanyerjék az alakjukat szülés után. Kitartás, türelem, tudatosság, ezek nélkül nem lehet igazi változást elérni, érdemes kapcsolatban lenni valakivel, aki biztatást ad, amikor szükséges. Egy egészséges almás muffin receptet is ajánlunk, érdemes kipróbálni. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Minden eddiginél több látogató az AMTS-en, részletek Knezsik Istvántól az Autós Nagykoalíció elnökétől. 100000 négyzetméteren 10 tematika alapján élő show és rengeteg látnivaló várta az érdeklődőket, akik óriási számban érkeztek az idén is az autó- és gépjárműcsodákat megnézni a Hungexpo területére. Ha esetleg lemaradtak volna, egy 3D-s felvétel segítségével bejárhatják az egész kiállítóteret, a felvétel az autószektor weboldalán található. Már elkezdődtek a 2020-as kiállítás előmunkálatai, a részletekről Knezsik Istvánnal, az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgettünk.

14:00 – Sztárportré: A műsor vendége Csondor Kata színésznő, énekesnő. "Nagyon nagy szeretetben nőttem fel. Nehezen lettem, úgyhogy a széltől is óvtak. Olyan minőségű és mélységű szeretetet kaptam otthon, hogy én ezt kívánom minden embernek. Ennek az az előnye, hogy tovább tudok élni, és túl tudok élni nagyon sok mindent, de átgondoltam a hátrányát is, ha létezik ilyen: csak ebben a minőségű és mélységű szeretetben érzem jól magam. Nincs testvérem, úgyhogy nekem nem kellett sem osztozni, sem küzdeni a szeretetért. Ha megsebeznek, egy idő után újra ugyanolyan naivitással és elánnal próbálom keresni ezt a mélységű és minőségű szeretetet."  (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: 

19:00 – Szép Álmokat: Békakirály és Vashenrik meséje

19:15 – Irodalom az Éterben: J.K.Rowling: Harry Potter és a halál ereklyéi

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak (ismétlés), Lélekműhely – Az empátia, a hitelesség, s az elfogadás hatásai Rogers nyomán 2.  2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája