Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 04. 15. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 -  Hitvalló: Berecz Dénes 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel! - Édes Árpád - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Ágoston Alízzal és Szász Hangával, a Szilády diákönkormányzat vezetőivel beszélgetünk. Néhány hete váltott diákönkormányzati vezetőséget az iskola, Alíz elnök, illetve Hanga és Farkas Máté alelnöki posztot kaptak. Új dolog az iskola életében, hogy nem egy ember, hanem hárman gyakorolják a diákok vezetésének nem könnyű feladatát. A demokrácia és eredményes érdekképviselet óriási feladat, melyet mindannyiunknak gyakorolni kell. Számít az együttműködési képesség, a helyes kommunikáció a kölcsönös tisztelet, hogy egy-egy probléma megoldódjon, egy-egy kompromisszum létrejöjjön. Miért indultak a választáson, milyen céljaik, terveik  vannak, megtudhatjátok ha velünk tartotok!  (ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Ki lehet elég jó nő? A baptista templomban tartott női konferencián Révész Szilvi válaszolt a kérdésre. Révész Szilvi a fehérvári baptista lelkipásztor felesége, négy gyermeket nevel férjével, a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója volt éveken át, az elmúlt két évben nők és házaspárok felé végez szolgálatot. Nagyon nehéz a mai világban a nők helyzete, sokan érzik magukat elégedetlennek a társadalom elvárásai között. Hogyan lehet valaki elégedett, honnan lehet erőt meríteni a mindennapokhoz, hogyan lehet valaki jó nő, ezekre a kérdésekre kerestük a választ Révész Szilvivel. (ismétlés)

12:00- Retro magazin: Babusgató: Mit jelent jól viselkedni? - beszélgetés Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikóval 2. rész

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Napi 8 perc mozgás elég lehet térdfájás ellen. Formájuk alapján rendszerezték az agysejteket. Meglepő struktúrát mutat az autista emberek agya. Speciális nadrág segíthet a lábfájós betegeken. Bemutatták az Életmentő telefonos alkalmazást. Óriási bejelentésre készülnek csillagászok. Tízszer erősebb a Nap mágneses mezeje, mint azt eddig számították. Helikoptert küldenek a Marsra, már tesztelték is repülés közben. Futóáramlatokat hoz létre a Jupiter az Európa hold óceánjában. Oxigéntermelő algapavilon tisztíthatja meg a városok levegőjét. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: A Sztárportréban Szily Nóra! "Úgy vettem észre, hogy az emberek az utóbbi években kezdenek többet gondolkodni a saját sorsuk kormányzásán, vagy pici módosításán, hogy ne pusztán a materiális minőség számítson az életükben." "Szerintem sokkal szelídebb lenne a világ, sokkal kevesebb konfliktus lenne, sokkal több örömünk lenne, sokkal több megértés lenne, ha jól tudnánk egymást kérdezni, és ha jól tudnánk egymásra figyelni. Szerintem a kommunikáció ilyen szempontból is rendkívül fontos, hogy ne az indulatok távolítsanak, hanem a jó kérdések közelítsenek a másikhoz." (forrás: sztarportre.hu) (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: A vadhattyúk.  Jancsi és Juliska

19:15 - Irodalom az Éterben: J.K.Rowling: Harry Potter és a halál ereklyéi

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád – Református és Lélekműhely:A témacentrikus interakció szabályai Ruth Kohn alapján - Az empátia, a hitelesség, s az elfogadás hatásai Rogers nyomán 1. 3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája