Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 04. 12. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Herczeg Krisztián

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel! : Édes Árpád - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A Kaleidoszkóp mai adásában Palásti Károly tanár úrral, a Szilády Áron Református Gimnázium magyar irodalom tanárával beszélgetünk a Nemzedékek szavalnak elnevezésű programról. Ebben az évben Kányádi Sándor költészetéből válogatott Palásti tanár úr; a versek nagyszerűen szólaltatják meg azt az életérzést, mely egy-egy korosztályt jellemez! Fogadják adásunkat szeretettel! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Jóllét: Táplálkozás, mozgás, életmódváltás - Nagy-Kumich Nikolett edző és fitt életmód bloggerrel beszélgettünk. Sok ember életében elérkezik az a pont, amikor változtat az életén, akár teljes életmódváltást valósít meg. Nagy-Kumich Nikolett is így tett, azóta edzősködik, táplálkozási blogot vezet és segít az anyukáknak, hogy visszanyerjék az alakjukat szülés után. Kitartás, türelem, tudatosság, ezek nélkül nem lehet igazi változást elérni, érdemes kapcsolatban lenni valakivel, aki biztatást ad, amikor szükséges. Egy egészséges almás muffin receptet is ajánlunk, érdemes kipróbálni. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Napi 8 perc mozgás elég lehet térdfájás ellen. Formájuk alapján rendszerezték az agysejteket. Meglepő struktúrát mutat az autista emberek agya. Speciális nadrág segíthet a lábfájós betegeken. Bemutatták az Életmentő telefonos alkalmazást. Óriási bejelentésre készülnek csillagászok. Tízszer erősebb a Nap mágneses mezeje, mint azt eddig számították. Helikoptert küldenek a Marsra, már tesztelték is repülés közben. Futóáramlatokat hoz létre a Jupiter az Európa hold óceánjában. Oxigéntermelő algapavilon tisztíthatja meg a városok levegőjét. (ismétlés)     

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Judy

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – S’örömkonyha: Bográcsos ételek - Mester Sándor a vendégünk, aki megosztja velünk túrázós élményeit, illetve, hogy az ilyen alkalmakkor miből, mit érdemes készíteni. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Ágoston Alízzal és Szász Hangával, a Szilády diákönkormányzat vezetőivel beszélgetünk. Néhány hete váltott diákönkormányzati vezetőséget az iskola, Alíz elnök, illetve Hanga és Farkas Máté alelnöki posztot kaptak. Új dolog az iskola életében, hogy nem egy ember, hanem hárman gyakorolják a diákok vezetésének nem könnyű feladatát. A demokrácia és eredményes érdekképviselet óriási feladat, melyet mindannyiunknak gyakorolni kell. Számít az együttműködési képesség, a helyes kommunikáció a kölcsönös tisztelet, hogy egy-egy probléma megoldódjon, egy-egy kompromisszum létrejöjjön. Miért indultak a választáson, milyen céljaik, terveik  vannak, megtudhatjátok ha velünk tartotok!(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Discomedia, avagy Három malac farkast győz

19:15 - Irodalom az éterben:J.K.Rowling: Harry Potter és a halál ereklyéi

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református(ismétlés) és Lélekműhely: Carl Rogers gondolatai a tanításról és a tanulásról 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája