Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 03. 21. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Jelenits István 4. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Alexandre Dumas - Emma Lyonna

5:30 – Serkenj fel! – Dányi-Nagy Márió - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: AMTS március 22-24-ig a Hungexpo területén - Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgettünk a részletekről. Hazánk legnagyobb szezonnyitó autós rendezvénye 100.000 négyzetméteren várja az érdeklődőket, 10 tematika, 5 pavilon több, mint 1000 járművel. A gyerekektől a felnőttekig minden korosztály számára izgalmas programokat kínál az AMTS három napja, március 22-24-ig. Az Európában egyedülálló járműbemutatókra épített beltéri színpada folyamatos shownak ad helyet. A kültéren drift és stunt bemutatók szórakoztatják a közönséget, Knezsik Istvánnal a rendezvény szervezőjével, az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgettünk.(szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00– S’örömkonyha: Tavaszi felfrissülés a konyhában Illés Lajossal. Megérkezett a jó idő és vele együtt a friss tavaszi zöldségek és gyümölcsök. Frissítsük fel ételeinket és menüsorunkat egy új salátával, körettel, melyet friss retekből, karalábéból esetleg rebarbarából is elkészíthetünk. A friss és ropogó ételeink elkészítésében Illés Lajos segít nekünk! Tartsanak velünk!(ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Érdekes Emberek: Egy élet a telivérek mellett - Hasenfratz (Házi) László életútja

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Németh István, Fehér Norbi és Lajos Vivi mesélnek a  Szilády 11.D osztályának határtalanul programjáról. Kevéssé ismert a határtalanuk pályázatok között, hogy középiskolai osztályok kölcsönösen meglátogathatják egymást, határon túli magyar települések és anyaországi területeket összekötve. Németh István osztályfőnök mesél a szervezés részleteiről, hogyan találta meg ezt az erdélyi osztályt, mely a napokban városunkba látogatott. Két jobbkeze volt ebben a munkában osztályának két tanulója Lajos Vivien és Fehér Norbert. A megvalósuló eseményekről, erdélyi -halasi diákok kialakuló barátságáról, élményekről őket hallhatjuk részletesen. Tartsanak velünk!

14:00 - 153-Lélekmód: A kunfehértói Borostyán Waldorf iskoláról nyilatkozik annak alapító tanára Bullás Erika és alapító szülője Molnár Edina. Az idén 1. és 2. osztállyal elinduló Waldorf iskoláról, annak tanítási módszereiről, működési rendjéről és legfőbb célkitűzéseiről mesélnek tanító és szülő. Erika, mint alapító tanító és tanár régóta dolgozik evvel a módszerrel, saját két fia is waldorf általános és középiskolát választott. Bőséges tapasztalattal rendelkezik tehát, amit most megoszt a hallgatókkal. Természetesen hallunk a közel 3/4 induló év tapasztalatairól, hisz Edina mint alapító szülő, személyesen tud beszámolni gyermekének tapasztalatairól. A nyílt napon, április 3-án várják az érdeklődőket, akik személyesen is szeretnének belátni az iskola életébe. Tartsanak velünk a beszélgetésben!

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Vedd és olvasd: Fésűs Éva, Boldizsár Ildikó, Máté Angi, Berg Judit és Bea Johnson köteteit ajánlja Tóthné Felföldi Zsuzsanna könyvtáros. Fésűs Éva Ezüsthegedű és a Csupafül meséit a legkisebbeknek ajánljuk. Boldizsár Ildikó gyűjteménye a Mesék az élet csodáiról címet viseli és sok különleges nép meséjét tartalmazza. Máté Angi kötete a múlttal, az emlékek feldolgozásával foglalkozik, két tündér segítségével, ők az emlékfoltozók. A számítógépes világ egy különleges közeg, Berg Judit vezeti be ebbe a környezetbe az olvasóit Driftner a darknet árnyékában című regényében. Életmód, életforma nulla hulladékkal, nemcsak szemlélet, igazi gyakorlat, több év tapasztalata egy kötetben a Zero Waste-ben, Bea Johnson tollából. Tóthné Felföldi Zsuzsanna könyvtárossal beszélgettünk a könyvekről.

19:00 – Szép Álmokat: A fehér elefánt

19:15 – Irodalom az Éterben: J.K.Rowling -Harry Potter és a halál ereklyéi

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál- Református(ismétlés) és Lélekműhely: Az év előadásainak összefoglalása. A felmerült kérdések megválaszolása. 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - A szőke ciklon