Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 03. 17. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Bodrogi Gyula

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Alexandre Dumas - Emma Lyonna

5:30 – Serkenj fel!-  Katolikus igehirdetést hallhatnak

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi adás ismétlése)

9:00- 153-Lélekmód: Spanyol szakmai gyakorlatáról mesél Dr. Gieszinger Péter gyógyszerész Phd hallgató. A volt sziládys diák ma az SZTE gyógyszerész hallgatója, aki Phd kutató munkáját 2018 szeptemberétől decemberig a Campus Mundi ösztöndíj keretében Spanyolországban Santiago de Compostela-ban töltötte. A kutatóintézet melyben dolgozott nagy szeretettel fogadta, minden segítséget megkapott, hogy beilleszkedjen és mihamarabb megkezdhesse az érdemi munkát. A spanyol kutató intézetben nemcsak gyógyszerész, hanem biológia, kémia területeken is dolgoznak az ott ténykedő különféle nemzetiségű kutatók, sokszor közös projekteken. Peti elbeszéléséből megismerjük azt is mivel töltötte a szabadidejét ebben a csodás spanyol városban, mely az El Camino zarándokút végállomása is egyben. Feltétlen tartsanak velünk! (ismétlés)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: A Dire Straits egy brit rockegyüttes volt, amelyet Mark Knopfler énekes-gitáros alapított 1977-ben. Az első formáció további tagjai voltak: David Knopfler (gitár), John Illsey (basszusgitár) és Pick Withers (dob). Bár az együttes a punk rock fénykorában alakult, mégis a klasszikus rockzene keretein belül működtek, olyan lecsupaszított hangzással, amely a modern, az arena rock túlprodukáltságába beleunt hallgatóközönségnek szólt. David és Mark a korai időszakukban a kocsmatulajdonosokat megkérték, vegyék le az együttes hangerejét, hogy a közönség tudjon egymással beszélgetni, miközben az együttes játszik – ez a fajta félrehúzódó magatartás szokatlan volt a rockzenében, ennek ellenére hamar sikeressé váltak világszerte. Több mint 120 millió lemezt adtak el.(ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (szerdai és csütörtöki adás ismétlése)               

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Hitvalló (ismétlés)

17:00 – Halasi Kaleidoszkóp (pénteki adás ismétlése)

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat: Segítség hal lettem

19:15 – Irodalom az éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a Félvér herceg

20:00 – Aréna (ismétlés)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: A másik emberbe vetett bizalom megerősítése 2. 1. rész

22:00 -  Éjszakai virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - A szőke ciklon