Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 03. 15. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: dr. Garamvölgyi László

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Alexandre Dumas - Emma Lyonna

5:30 – Serkenj fel! : Balogh Róbert - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Bús József mesél a XI. magyarok vásáráról. 2019 március 15-én pénteken ismét itt a Magyarok Vására, melyet ismét a Hazatalálás baráti kör szervez. A megszokott és szeretett programokon, kézműves termékeken, finom és jellegzetes magyar ételeken és italokon kívül természetesen lesznek kiváló programok is. Néptáncosok, koncert és a Semmelweis téren íjász bemutató teszi felejthetetlenné idén is az ünnepi vásárt. A sok segítő és támogató között természetesen idén is nagy szerep jut a helyszínt biztosító halasi piaccsarnok üzemeltetőnek! Tartsanak velünk a részletekért és látogassák a vásárt! Egy kis kedvcsináló: https://www.youtube.com/watch?v=pHwnyWAtCi8   (kép forrása: halasmedia.hu)(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Jóllét: A baba első hat hete otthon-Kissné Ignácz Adrien védőnővel beszélgettünk. Az első otthon töltött napok az összeszokás jegyében telnek a baba és a mama életében. Nagy támogatásra van szüksége az anyának az apuka részéről és a család oldaláról is, hiszen az első hat hét nagyon izgalmas, de nagyon megterhelő is egyben. A napirendről, a pelenkázásról, a fürdetésről a levegőztetés részleteiről beszélgettünk Kissné Ignácz Adrienn védőnővel. Arra is kerestük a választ, hogy miért sírhat a baba, tippek, ötletek, tanácsok 30 percben. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Itt a mindent figyelő fogkefe. Már úton van a hajlítható üveg, amitől tényleg hajlítható lesz a telefon. Önvezető busz közlekedik az egyik egyetemi városban. Érzékelős karmesteri pálca segíti a nem látó zenészeket. Megvolt az első távműtét, amit 5G hálózaton keresztül segítettek. Megkezdte a fúrást a Marson az Insight szonda robotvakondja.  Drámai változáson megy keresztül hosszabb távon az űrhajósok immunrendszere. Megtalálták az immunrendszer főkapcsolóját. Nagyon jótékony hatású a fekvőtámasz. Tudományos áttörés: meggyógyították a második AIDS-es embert, aki rákos is volt. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Weisz Viktor

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – S’örömkonyha: Tavaszi felfrissülés a konyhában Illés Lajossal. Megérkezett a jó idő és vele együtt a friss tavaszi zöldségek és gyümölcsök. Frissítsük fel ételeinket és menüsorunkat egy új salátával, körettel, melyet friss retekből, karalábéból esetleg rebarbarából is elkészíthetünk. A friss és ropogó ételeink elkészítésében Illés Lajos segít nekünk! Tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Hunyadi Lili és Antóni Vivien sziládys diákokkal beszélgetünk. Hogyan is várják a tavaszt, milyen pályára készülnek a 11.-es diákok, erről beszélgetünk a lányokkal. A mai 11. évfolyam diákjai már a felvételin nyelvvizsgával kell rendelkezzenek, ez egy új szabályozás a középiskolások életében. Egyikük orvos, másikuk pszichológus szeretne lenni. Mesélnek természetesen szabadidőről, sportról és mozgásról, mely fontos szerepet játszik az életükben. Lovaglás, röplabda és néptánc ezen a téren a főszereplők. A családi programokról is szó esik, amely érzelmi biztonságot nyújtva segíti a fiatalokat. Feltétlenül tartsatok velünk! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Segítség hal lettem

19:15 - Irodalom az éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a Félvér herceg

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Balogh Róbert - Református(ismétlés) és Lélekműhely: A másik emberbe vetett bizalom megerősítése 1. 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - A megkerült cirkáló