Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 03. 13. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dávid Zsuzsa 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Alexandre Dumas - Emma Lyonna

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: dr. Téglás Péter ajánlója. Zöld könyv - Útmutató az élethez (Green Book) amerikai film, 130 perc, 2018. Lehet könnyedén beszélni és alkotni rasszizmusról? Peter Farrelly - a film írója és rendezője - bebizonyította, hogy igen: készített egy erős filmet a témáról drámával, humorral, társadalomkritikával és csipetnyi szarkazmussal. Az eredmény a Zöld könyv lett és az idei, 2019-es Oscar-gála legrangosabb díja a legjobb film kategóriában. Az alkotást Viggo Mortensen viszi a vállán, mint vagány alvilági figura kidobóember és testőr, aki a fajgyűlölettől izzó délen fuvarozza keresztbe-kasul a színesbőrű Dont (Mahershala Ali) hogy az zongoraművészként felléphessen a 70-es években kiadott "Zöld könyv" - azaz feketék által is használható szállások éttermek - állomásait érintve. (Könnyedén a rasszizmusról - MAFAB 2019.február 28-án megjelent filmkritikája) (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00153-Lélkemód magazin: Bödecs Annával beszélgetünk a modern munka és munkavállalók világáról. Anna a sziládys középiskolai évek után pszichológusnak tanult, itt szerezte diplomáját. Kezdő éveiben iskola pszichológusként indult, sok szép élményt és tapasztalatot szerzett. Ma a vállakózói versenyszféra világában dolgozik, scrum master-ként. Mit is jelent ez az ismeretlenként hangzószakma? É mit jelent az agilis termékfejlesztés, mely egyre divatosabb és hatékonyabb munkaforma a modern munkahelyeken? Megtudják, ha velünk tartanak! (ismétlés)

11:00 – Jóllét: Hogy, hol és mikor? A szoptatásról beszélgettünk Király Krisztina védőnővel. A szülés után az aranyóra rendkívül nagy jelentőségű a mama és a baba számára is. A colostrum kincs, az anyatej pedig a legtökéletesebb táplálék, amit egy baba kaphat. A szoptatás lehetőségeiről, előnyeiről, az igény szerinti szoptatási forma alkalmazásáról is megtudhatnak részleteket. Király Krisztina védőnő a szoptatás nehézségeiről is beszélt, ötleteket, tanácsokat megoldási lehetőségeket kínál a szoptató mamáknak. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Sztárportré: Kótai Mihály profi ökölvívó világbajnok a Sztárportréban! "Nagyon fontos az ökölvívásban a fegyelem. Ezt tanítjuk a gyerekeknek is, mert csak így lehet eredményt elérni. Ha fegyelmezettek vagyunk, akkor végig tudjuk vinni a feladatot, nem szóródnak szét a gondolataink. Kisgyerekként is nagyon erős voltam, és azt gondolom, hogy ezt a sok energiát jó dolgokra kell fordítani. Amiket az interneten látunk, azok mások álmai, a sajátunkat csak úgy tudjuk megélni, ha magunk dolgozzuk ki azokat. Akarat - fegyelem - koncentráció! Én egy elég kemény és akaratos ember vagyok - természetesen a lányaimmal nem. Ha meglátsz engem az edzőteremben, akkor egy vadállat vagyok, otthon pedig kenyérre lehet kenni. Az ökölvívásban próbálok olyan helyzeteket alakítani, amelyek számomra előnyösek. Pontosan tudom, hogy miért csinálok valamit itt, hogy majd befejezhessek valamit ott. Úgy szokták mondani, hogy a felkészülésen nyeri meg az ökölvívó a meccset." Ilyen is volt: "Nem tudom, hogy hol vagyok, olyan furcsa minden. Mintha egy fehér ruhás ember lépne felém, miközben csőlátásom van, és nem hallok semmit. Elméláztam magamban, mert ez hosszú időnek tűnt. Egyszer csak hallottam, hogy Misi! Ebben a pillanatban mintha felgyorsult volna az idő, és meghallottam, hogy számol a bíró: kettő... Akkor jöttem rá, hogy megütöttek." (forrás: https://sztarportre.hu/)(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: Diákként kézilabda játékvezető - Kiss Attila Dezső a KRK Központi Általános Iskola tanulója. Kiss Attila Dezső a Központi Általános Iskola 7. b osztályos tanulója nemrég tette le a játékvezetői vizsgát, az 52. Bibó Kupán pedig öt mérkőzést vezetett. A tapasztalatokról, izgalmakról, nehézségekről beszélgettünk Attilával. Azt is elárulta, hogyan szerette meg a kézilabdát és kik a játékvezetői példaképei. Célok és álmok a kézilabdázásban és a játékvezetésben, rövid- és hosszútávon.

19:00 – Szép Álmokat: Esti mesét hallhatnak

19:15 – Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a Félvér herceg

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak (ismétlés), Lélekműhely – Istenre hagyatkozás a gyakorlatban 3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - A megkerült cirkáló