Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 03. 11. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 -  Hitvalló: Damó István 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Alexandre Dumas - Emma Lyonna

5:30 – Serkenj fel! -  Bödecs Pál - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Mesterségek címere sziládys témahétről mesélnek Patai Nóra Alexa és Harnóczi Virág. A Szilády gimnázium kiemelt figyelmet fordít a pályaorientációra, melynek keretében a teljes 8.-os évfolyam diáksága a Mesterségek témahét alatt szakmákba és munkahelybe tekinthetett be. Sok vállalkozás és munkahely fogadta a diákokat 4-5 fős csoportokban érdeklődésüknek megfelelően. Az ott szerzett tapasztalatukat prezentáció segítségével adták át társaiknak és a kisebb diákoknak. Virág és Nóra a kórházban jártak, mivel orvosnak készülnek és az ott szerzett izgalmas élményeiket osztják meg most velünk!(ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: A Halas Fitness Egyesület edzőivel Hirsch Lilivel és Hirsch Kittivel beszélgettünk. Fantasztikus gálaműsorral zárta az előző évet a Halas Fitness Egyesület csapata, a produkciókról beszélgettünk és a színfalak mögé is betekintettünk. Angeli Ágota távozása után Hirsch Kitti folytatja az edzői munkát az első osztályos versenyzőkkel; a kezdőkkel, a kicsikkel pedig versenyzőből edzővé lépve Hirsch Lili foglalkozik tovább. A testvérpár izgalommal tekint a 2019-es évre, új kihívások, feladatok és terveik megvalósítása vár rájuk, a részletekről beszélgettünk velük. (ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: Somogyi Laci költő és közgazdásszal, no és a József Attila irodalmi kör egyik fő motorjával beszélgetünk.

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Megállapították a Stonehenge köveinek korát és származási helyét.  Titokzatos kőépítményekkel van tele a Szahara. Készül az ülés, amely megváltoztatja a repülést a turista osztályon. Magyarországon is megjelenik idén a szupergyors 5G mobilhálózat. Érző műkezet fejlesztettek ki. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: A Sztárportréban Bangó Margit Kossuth-díjas előadóművész! "Igazi tyúkanyó vagyok, szeretem ha ott vannak a kis csibéim körülöttem. Sok példám van arra, hogy amikor jött a vihar, vagy a nehézség az életemben, a drága Jóisten mindig kihozott belőle. Az ember megcsalhat, de Isten nem. Nem szabad soha egyedül érezni magunkat, mert ha bárki el is hagy, Jézus Krisztus mindig velünk van, minden napon, minden percben. Én több mint 20 éve élek egyedül, de velem van a legfontosabb, és ezért soha nem vagyok magányos.  Én egy igazi tyúkanyó vagyok, aki szereti ha ott vannak a kis csibéi körülötte. Nem csak a jóban, hanem a problémában is ott vagyunk egymásnak. A legfontosabb az életben a család és a szeretet. Ha az ember azt látja, hogy rossz úton halad a csibéje, akkor terelje vissza, vagy vegye elő a pálcát! Gyerekkoromban otthon a szekrény tetején volt 2 vessző, egy mogyorófa a nagyoknak, és egy vékonyka a kicsiknek. Csípett, amikor a lábunk szárára kaptunk, de az kellett. Még a Szentírás is azt mondja, hogy ne vond meg a vesszőt a gyermektől, ha megérdemli. Félreértés ne legyen, én nem azt mondom, hogy egy gyereket verni kell, de ha megérdemli, ne sajnáljuk azt a kis vékony vesszőt, hogy legközelebb jusson eszébe, hogy azt nem szabad. Kicsi korom óta egyengeti a mindenható örök Isten az utamat. Azzal a talentummal, amit kaptam, úgy kell sáfárkodni, hogy az valóban hasznos legyen, és tetsszen az Istennek, tetsszen az embereknek." (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: A kék elefánt

19:15 - Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a Félvér herceg

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál - Református (ismétlés) és Lélekműhely:Istenre hagyatkozás a gyakorlatban 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A jövő század regénye és Rejtő Jenő - A megkerült cirkáló