Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 02. 18. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Colleen McCullough - Tövismadarak

5:30 – Serkenj fel! -  Dányi-Nagy Márió - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Plichta Dominik mesél a Tekó kupás élményekről, fociról, suliról. A Dékáni végzős rendészeti hallgatójával beszélgettünk. A futball a kezdetektől meghatározója életének, így természetesen a legutóbbi 46. Rákóczi Kupán lévő hősies Szilády-Dékáni meccséről mesélt, melyben több mint 10 büntető rúgás után dőlt el az eredmény. Veszíteni nem könnyű, de sokat segíthet, ha az ellenfél csapatára nem ellenségként tekintünk. Ennek szép példáját láthattuk ott, a két csapat tagjai egymást tisztelve és egymást segítve küzdöttek. Bár így zajlana sok más küzdelem is! Feltétlen tartsanak velünk! (ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Aranyérem az országos bajnokságon - Felhő Viktória birkózóval és edzőjével ifj. Csapi Antallal beszélgettünk. Térdsérülése ellenére is aranyérmet szerzett Felhő Viktória - két súlycsoporttal feljebb- az országos bajnokságon. Ez az év más lesz a válogatott sportoló számára, mert a tavalyi érettségi után most csak a birkózásra koncentrál. A megnövekedett edzésszám és terhelés eredményeként ifj. Csapi Antal edző szerint megérkezhet az az érem, amelyre várnak. Nagyon szorítunk Vikinek, sok sikert kívánunk neki a 2019-es versenyekhez! (fotó: halasmedia.hu) (ismétlés)

12:00- Retro magazin: Babusgató: Megfelelési kényszer, versenyhelyzet- Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikóval beszélgetünk.

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Meglepően hideg a Hold túloldala. Megkezdte második körét a Nap körül a Parker amerikai űrszonda. Űrbe lőtt kapszulával készítené el a tökéletes kávét két vállalkozó. Megalkották az intelligens súlygolyót. Életet menthet egy alkalmazás, amely érzékeli a baleseteket. Forradalmasították a 3D-nyomtatást. Orvosi bravúr: az anyaméhben műtöttek meg egy kisfiút. Sikeresen megműtötték a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikreket Budapesten. Mélyalvásban is elképesztő dolgokra képes az agy. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Dr. Sütő Enikő a Sztárportréban! Vonzás - szabad akarat - legyen meg a te akaratod! "Volt egy időszak az életemben, amikor a lakásom minden pontján ki volt téve egy kis cédula, amire az volt írva, hogy vedd észre. Nem a külvilágot kellett észrevenni, hanem azt, hogy épp most mire gondolok. Mindenki küzd olyan negatív dolgokkal, amiket jó észre venni: például ha hamar felmegy a pumpa. A vedd észre, az azt jelenti, hogy már megint a régi minták szerint működteted magad. A vedd észre, az nem egy önostorozás, mert volt ilyen időszakom is, és az nagyon mélyre húz. A bűntudatban nem érdemes sok időt eltölteni. Inkább felismerem a helyzetet, hogy most így tudtam reagálni, és legközelebb amikor hasonló eset adódik, próbálom másképp csinálni. Minél többet gyakorol így az ember, annál jobban tud változni. Én ezen az alapon tudok megbocsátani is a többieknek. Ha például szeretnénk eljutni oda, hogy mindenkit tudjunk szeretni, vagy legalább elfogadni, akkor azt ezen az alapon lehet szerintem: Ha nekem van jogom hibázni, akkor meg kell adnom a másiknak is erre a jogot." Bevonzom a dolgokat? A bevonzás szerintem felveti a szabad akarat kérdéskörét. Vajon mennyi a szabad akarat, és mennyi a predesztináltság? Szerintem vannak olyan pontok mindenkinek az életében, amelyek elkerülhetetlenek, mint egy szabásmintának a körvonala, és ezen belül, hogy milyen útvonalon közelítünk ezekhez az előre kijelölt pontokhoz, az szerintem szabad akarat. De a titok fölött szerintem ott van: Legyen meg a te akaratod." (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: A kíváncsi királykisasszony

19:15 - Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a Félvér herceg

 20:30 – Hitvalló: Tarjányi Béla 1. rész

21:00 – Serkenj fel: Dányi-Nagy Márió - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A kételkedés hitre vezető folyamata 5. 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A jövő század regénye