Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 02. 15. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Colleen McCullough - Tövismadarak

5:30 – Serkenj fel! :Édes Árpád - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A febr. 18.-21.-ig  tartó böjti előkészítő estékről mesél Édes Árpád református lelkész. A Kossuth rádióból jól ismert Fekete Ágnes református lelkész és Horváth Andrea lelkésznő segítenek a böjti elcsendesedésben. A református gyülekezeti házban hétfőtől csütörtökig esténként 18 órától vehetnek részt az alkalmakon. Fekete Ági 2018-ban megjelent könyvéről élő riportban beszélgetés lesz a sorozatban szerda este. Feltétlen hallgassák meg a részleteket és jöjjenek a böjti előkészítő estékre! Fekete Ágnes új videó áhítatos csatornáját a csendember néven találják meg hallgatóink! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Jóllét:A szülés - Lászlóné Piszmán Ildikó védőnővel beszélgettünk. A szülés előtti időszakban több jelre kell figyelni, amelyek arra utalnak, hogy szakorvoshoz kell fordulni, mert beindult a folyamat. A szülés szakaszainak lépéseiről, az események részleteiről beszélgettünk Lászlóné Piszmán Ildikó védőnővel. Rendkívül fontos feladata van az apukáknak ebben az időszakban, könnyíthetik a vajúdás folyamatát, segíthetnek az anyukáknak a szülés folyamatában és az újszülöttet is rögtön kézbe vehetik. Az aranyóra fontosságáról, a szülés utáni napokról és a kórházból való hazamenetelről is megtudhatnak részleteket. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Meglepően hideg a Hold túloldala. Megkezdte második körét a Nap körül a Parker amerikai űrszonda. Űrbe lőtt kapszulával készítené el a tökéletes kávét két vállalkozó. Megalkották az intelligens súlygolyót. Életet menthet egy alkalmazás, amely érzékeli a baleseteket. Forradalmasították a 3D-nyomtatást. Orvosi bravúr: az anyaméhben műtöttek meg egy kisfiút. Sikeresen megműtötték a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikreket Budapesten. Mélyalvásban is elképesztő dolgokra képes az agy. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Sárközi Anita

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – S’örömkonyha: Gyors vacsorák szürke hétköznapokra - Rita asszonnyal beszélgetünk, aki ízletes, gyógyító leves recepteket hoz nekünk, melyhez gyors vacsorát és könnyen elkészíthető szendvicseket ajánl. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Plichta Dominik mesél a Tekó kupás élményekről, fociról, suliról. A Dékáni végzős rendészeti hallgatójával beszélgettünk. A futball a kezdetektől meghatározója életének, így természetesen a legutóbbi 46. Rákóczi Kupán lévő hősies Szilády-Dékáni meccséről mesélt, melyben több mint 10 büntető rúgás után dőlt el az eredmény. Veszíteni nem könnyű, de sokat segíthet, ha az ellenfél csapatára nem ellenségként tekintünk. Ennek szép példáját láthattuk ott, a két csapat tagjai egymást tisztelve és egymást segítve küzdöttek. Bár így zajlana sok más küzdelem is! Feltétlen tartsanak velünk! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Ludas Matyi

19:15 - Irodalom az éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a Félvér herceg

20:30 – Hitvalló:Kovács Kornél atya

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A kételkedés hitre vezető folyamata 4.   1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A jövő század regénye