Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 02. 14. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Colleen McCullough - Tövismadarak

5:30 – Serkenj fel! -  Édes Árpád - Református 

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Változó időjárás, bokorból mérő rendőrök, kátyúk az utakon - Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgettünk. Az átmeneti idő - az éjszakai mínuszok és a nappali felmelegedés- felbátorítja a sofőröket, de ez az időjárás sok veszélyt tartogat, érdemes óvatosan vezetni. Sokan felháborodnak, ha elbújva mérnek a rendőrök, pedig csak be kellene tartani a sebességhatárokat. Ez persze nem mindig könnyű, sokszor bosszantó körülmények befolyásolják a vezetést, legyenek türelmesek! A tél végén a kátyúkra is érdemes odafigyelni, a részletekről Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgettünk.(szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00– Babusgató: Babaúszás - vízhez szoktatás. Érvek - ellenérvek - Novotny Attilával.  A víz természetes közeg a csecsemők számára, hiszen az anyaméhben is magzatvízben úszkálnak. A babaúszás vitatott kérdés a szakemberek és a szülők között is. Divat vagy tényleg hasznos, jó családi program, vagy valóban tanul belőle valamit a baba? Előnyök - hátrányok! A műsor vendége: Novotny Attila. (ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Jóllét: Anorexia, bulimia és más egyéb evészavarokról Gyulai Ildikó pszichológus

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 - 153-Lélekmód: A halasi származású Vas Jánossal, a Nagykőrösi Arany János Református Általános iskola igazgatójával beszélgetünk. János családja, a Vas család jól ismert városunkban, hisz édesapja sokáig alpolgármester volt. A két fiú oszlopos tagja volt a református ifjúságnak. Ifjúkori élményeket, benyomásokat hallunk tőle, melyek meghatározták értékrendjét, pályaválasztását. Kevesen választják a tanítói szakmát a férfiak közül, így különösen érdekes mindaz, amit mesél. Megismerjük hogyan lett igazgató és milyen örömökkel, nehézségekkel találkozik ma egy iskolai intézményvezető. Feltétlen tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Jóllét: A szülés - Lászlóné Piszmán Ildikó védőnővel beszélgettünk. A szülés előtti időszakban több jelre kell figyelni, amelyek arra utalnak, hogy szakorvoshoz kell fordulni, mert beindult a folyamat. A szülés szakaszainak lépéseiről, az események részleteiről beszélgettünk Lászlóné Piszmán Ildikó védőnővel. Rendkívül fontos feladata van az apukáknak ebben az időszakban, könnyíthetik a vajúdás folyamatát, segíthetnek az anyukáknak a szülés folyamatában és az újszülöttet is rögtön kézbe vehetik. Az aranyóra fontosságáról, a szülés utáni napokról és a kórházból való hazamenetelről is megtudhatnak részleteket.

19:00 – Szép Álmokat: A csodálatos nyúlcipő

19:15 – Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a Félvér herceg

20:30 – Hitvalló: Kovács Albert atya

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A kételkedés hitre vezető folyamata 3.  3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A jövő század regénye