Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 02. 11. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Colleen McCullough - Tövismadarak

5:30 – Serkenj fel! -  Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Piegel Dominik mesél fociról, rapről. Az elmúlt időszakban sokan találkozhattak Pigivel, a sziládys diákkal a futball kupákon. Az elmúlt időszak hemzsegett a futsal kupáktól, melyeknek állandó sziládys embere Pigi, akiről talán kevesebben tudják, hogy minden hétvégén az edzések mellett rappel. Dalszöveget ír és mond, ami a legcsodálatosabb időtöltés számára. Basszus mély hangját megismerhetitek, ha video megosztó csatornán rákerestek a kis Pigi-re. Az amúgy közel két méteres srác, igazi mackós alkata, megnyerően nyugodt személyisége nagy kincs a mai feszült világban. Mit is jelent számára a rap, a foci, erről is hallhattok riportunkban, tartsatok velünk!(ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: Országos döntőben a 4×50 méteres gyorsváltó-Lajkó Róberttel a Bibó István Gimnázium testnevelő tanárával beszélgettünk. Remek úszással, kiváló egyéni teljesítményekkel került a diákolimpián országos döntőbe a Bibós úszóváltó. Az amatőr szinten versenyző diákok nagy akarattal, egymásért úszva érték el ezt a kiváló eredményt. A döntőre egy hónap múlva kerül sor, addig a gyorsítás és az egyéni eredmények javítása a cél. Lajkó Róberttel a Bibó István Gimnázium testnevelő tanárával beszélgettünk még a lányok csapatáról, az amatőr versenyzésről, az úszók utánpótlásáról és a kitűzött célokról is.(ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: Szakál Aurél a Thorma János múzeum igazgatója mesél a Bay gyűjtemény történetéről.

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Megtalálták Ausztrália elnevezőjének földi maradványait. Mire lesz képes az 5G internet hálózat. Annyi hely lesz a mobilokon, mint egy laptopon. Wifivel is tölthetjük majd a mobilokat. A lámpa amitől jobban alszik az ember. Látás-visszaállító génterápiát dolgozott ki egy magyar orvos. Számos egészségügyi előnye van a kakaónak. Egy éven belül teljesen és véglegesen gyógyítható lesz a rák – jelentette egy gyógyszergyár.  Beszéddé alakították az agyhullámokat. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: St. Martin a közelmúltban megjelent 4. verseskötetéből olvasott fel a Sztárportréban. (Képes Spirituálé - Stipsits Ibolya fotóművész képeivel.) Az előadóművész, zeneszerző új lemezének címe: Valóra Vált Álmok. St. Martin: "Van egy furcsa mondás, amit én nem tartok túl jónak: az álmodozás az élet megrontója. Szerintem az egyik legszebb dolog, hogy az életben néhány álmot valóra lehet váltani. Az én álmom gyermekkorban indult, 5-6 évesen kezdtem szoros kapcsolatba kerülni a zenével." St. Martin 20 évesen lett apa, erről a korszakról, és fiáról is nagy szeretettel beszélt: "Kértem a fiam, hogy mondja el milyen apa vagyok, vagy azt, hogy milyen szülők vagyunk. Egy évben egyszer, mindig elmondta: karácsonyra ez volt a legszebb ajándék. Egy verset kaptunk ilyenkor, amiben egyébként keményen megfogalmazta és leírta egy-két oldalon, amiket gondol. Az egész évre vonatkozóan kaptunk ilyenkor egy tükröt. Nagyon tetszett, mert ebben le merte írni, el merte mondani, és engem ezek a mély érzésű dolgok mindig megérintenek. Ez alapján tudtam akár korrigálni is helyzeteken." St. Martin rendhagyó előadásokon a feleségével (Ildikóval) és a fiával (Normannal) együtt is szerepel: A zene és a színek harmóniája címmel. "Ez egy nagyon jó kis trió, amiben érződik az erő, a vidámság, a játékosság és a szeretet. Nagyon nagy móka! Ildikó művészettörténész, és ásvány ékszerekkel foglalkozik már 10 éve. Más kontextusba helyezi az ékszereket a műsor kapcsán, színek kerülnek elő, történetek, dalok. Amikor sztorizik, akkor persze Normannal mi bele-bele szoktunk szólni, és olyan parádés helyzetek alakulnak ki, amit nagyon élvezünk, és ezt a közönség is át szokta venni. Ezek a megnyilvánulások még közelebb hoznak minket egymáshoz." A családi előadások mellett, a különleges koncert helyszínek közül az egyik legkiemelkedőbb az Aggteleki cseppkőbarlang, ahol St. Martin idén már 27. alkalommal rendezi meg nagykoncertjét 2019. július 20-án.(előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Dr. Bubó

19:15 - Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a Félvér herceg

 20:30 – Hitvalló: Molnár Renáta

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református (ismétlés) és Lélekműhely:A kételkedés hitre vezető folyamata 2.  3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A jövő század regénye