Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 02. 08. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Colleen McCullough - Tövismadarak

5:30 – Serkenj fel! : Balogh Róbert - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A Ráday kollégiumi tűz túlélőjével, Szabó Ábel halasi teológus hallgatóval beszélgetünk. Hihetetlen csoda, hogy mindez este fél 10-kor történt - meséli Ábel. Ha az éjszaka közepén, bizony jóval több halálos áldozat lett volna. A Kiskunhalasi Református gyülekezetnek három lelkésznek tanuló fiatalja is érintve volt, kettő közülük, Ábel és nővére Ráhel ott is tartózkodtak, azon az ominózus estén. A harmadik emelet kiégett és Ábel a harmadikon tanult éppen. Hogy hogyan is képzeljük el az eseményeket belülről, vajon mi maradt meg Ábelben megpörkölődött bibliáján kívül? Megtudják, ha velünk tartanak!

(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- Jóllét: A terhesség 3. trimesztere-beszélgetés Palásti Róbertné védőnővel. A terhesség 3. trimeszterében a magzat még sokat fejlődik, megérik a tüdő, fejlődik az idegrendszer, kialakul a tapintás. Nagymértékű súlynövekedéssel is jár ez az időszak, a kismamák számára ez egy nagyon boldog időszak, hiszen ilyenkor már igazi kapcsolatba tudnak kerülni a születendő gyermekükkel. A koraszülésről, a szülésre való felkészítésről, a 3. trimeszter orvosi vizsgálatairól és a szülési tervről is beszélgettünk Palásti Róbertné védőnővel. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Megtalálták Ausztrália elnevezőjének földi maradványait. Mire lesz képes az 5G internet hálózat. Annyi hely lesz a mobilokon, mint egy laptopon. Wifivel is tölthetjük majd a mobilokat. A lámpa amitől jobban alszik az ember. Látás-visszaállító génterápiát dolgozott ki egy magyar orvos. Számos egészségügyi előnye van a kakaónak. Egy éven belül teljesen és véglegesen gyógyítható lesz a rák – jelentette egy gyógyszergyár.  Beszéddé alakították az agyhullámokat. (ismétlés)     

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Czutor Zoltán

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Babusgató: Babaúszás - vízhez szoktatás. Érvek - ellenérvek - Novotny Attilával.  A víz természetes közeg a csecsemők számára, hiszen az anyaméhben is magzatvízben úszkálnak. A babaúszás vitatott kérdés a szakemberek és a szülők között is. Divat vagy tényleg hasznos, jó családi program, vagy valóban tanul belőle valamit a baba? Előnyök - hátrányok! A műsor vendége: Novotny Attila.

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Piegel Dominik mesél fociról, rapről. Az elmúlt időszakban sokan találkozhattak Pigivel, a sziládys diákkal a futball kupákon. Az elmúlt időszak hemzsegett a futsal kupáktól, melyeknek állandó sziládys embere Pigi, akiről talán kevesebben tudják, hogy minden hétvégén az edzések mellett rappel. Dalszöveget ír és mond, ami a legcsodálatosabb időtöltés számára. Basszus mély hangját megismerhetitek, ha video megosztó csatornán rákerestek a kis Pigi-re. Az amúgy közel két méteres srác, igazi mackós alkata, megnyerően nyugodt személyisége nagy kincs a mai feszült világban. Mit is jelent számára a rap, a foci, erről is hallhattok riportunkban, tartsatok velünk! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Dr. Bubó

19:15 - Irodalom az éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a Félvér herceg

20:30 – Hitvalló: Storozinszky Tibor

21:00 – Serkenj fel: Balogh Róbert - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A vallásos kétely pszichodinamikája 2. - A kételkedés hitre vezető folyamata 1.  3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A jövő század regénye