Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 02. 06. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Colleen McCullough - Tövismadarak

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: dr. Téglás Péter ajánlója. Robert Merle: A védett férfiak (A kiadás éve: 1974.) A Védett férfiak (Les hommes protégés) Robert Merle Goncourt-díjas francia író 1974-ben megjelent szatirikus hangvételű SF regénye; az emberiség elfajzásának szörnyű víziója, amely a férfi-nő viszony paradox eltorzulását ábrázolja. A regény egy új világképet fest, amelyben a feminizmus „elpusztítja” a humanizmust. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00153-Lélkemód magazin: Blank Zita mesél az Átjárók című kiállítás festményeinek születéséről. Blank Zita gyakorló óvónő és művész, kettő az egyben. A festés, rajzolás egyfajta megnyugvás, kilépést jelent számára a hétköznapok fogatagából, és átlépést egy mélyebben létező égi világba. Nem véletlen, hogy mostani kiállításának festményei az Átjárók címet kapta. Az ihlet szülte, hozta a képeket, csak később vette rajtuk észre az ajtókat, átjárókat. Nincsenek véletlenek. Mesél nekünk az életéről, hogyan tudja megteremteni magában a csöndet és figyelmet, s mesél arról is hogyan tud ebben segíteni óvodásainak. Szerencsénkre a riporton keresztül nekünk is segít ebben! Feltétlen tartsanak velünk! (fotó: Halasmédia-Pál László)(ismétlés)

11:00 – Jóllét: Instant fogyás, izom a semmiből... mire vágyunk, és hogyan lehet bennünket becsapni? Igás Andor testnevelő tanárral beszélgettünk. A kigyúrt férfiak, a fehérje reklámok sokszor elérhetetlen célokat állítanak elénk. Mennyire befolyásol minket a net fogyi őrülete, mikor jövünk rá, hogy amit látunk, nem biztos, hogy igaz? Sportteljesítmények, veszélyek, blogok az egészség szószólójaként és pozitív hatások, amelyek könnyen elérhetők- Igás Andorral, a Szilády gimnázium testnevelő tanárával beszélgettünk.(ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Járműválasztás, vásárlás, új gépjármű és digitális kiegészítők - Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgettünk. Gépjárműválasztásnál több szempontot is figyelembe kell venni. Ha birtokunkba kerül egy személygépkocsi, ellenőriztetés után érdemes időt szánni arra, hogy feltérképezzük, mi, hol és hogyan működik rajta? Az új digitális műszerek, kiegészítők használatával is érdemes tisztában lenni, mielőtt használatba vesszük a járművet - Knezsik Istvánnal, az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgettünk a részletekről.

14:00 – Sztárportré: St. Martin a közelmúltban megjelent 4. verseskötetéből olvasott fel a Sztárportréban. (Képes Spirituálé - Stipsits Ibolya fotóművész képeivel.) Az előadóművész, zeneszerző új lemezének címe: Valóra Vált Álmok. St. Martin: "Van egy furcsa mondás, amit én nem tartok túl jónak: az álmodozás az élet megrontója. Szerintem az egyik legszebb dolog, hogy az életben néhány álmot valóra lehet váltani. Az én álmom gyermekkorban indult, 5-6 évesen kezdtem szoros kapcsolatba kerülni a zenével." St. Martin 20 évesen lett apa, erről a korszakról, és fiáról is nagy szeretettel beszélt: "Kértem a fiam, hogy mondja el milyen apa vagyok, vagy azt, hogy milyen szülők vagyunk. Egy évben egyszer, mindig elmondta: karácsonyra ez volt a legszebb ajándék. Egy verset kaptunk ilyenkor, amiben egyébként keményen megfogalmazta és leírta egy-két oldalon, amiket gondol. Az egész évre vonatkozóan kaptunk ilyenkor egy tükröt. Nagyon tetszett, mert ebben le merte írni, el merte mondani, és engem ezek a mély érzésű dolgok mindig megérintenek. Ez alapján tudtam akár korrigálni is helyzeteken." St. Martin rendhagyó előadásokon a feleségével (Ildikóval) és a fiával (Normannal) együtt is szerepel: A zene és a színek harmóniája címmel. "Ez egy nagyon jó kis trió, amiben érződik az erő, a vidámság, a játékosság és a szeretet. Nagyon nagy móka! Ildikó művészettörténész, és ásvány ékszerekkel foglalkozik már 10 éve. Más kontextusba helyezi az ékszereket a műsor kapcsán, színek kerülnek elő, történetek, dalok. Amikor sztorizik, akkor persze Normannal mi bele-bele szoktunk szólni, és olyan parádés helyzetek alakulnak ki, amit nagyon élvezünk, és ezt a közönség is át szokta venni. Ezek a megnyilvánulások még közelebb hoznak minket egymáshoz." A családi előadások mellett, a különleges koncert helyszínek közül az egyik legkiemelkedőbb az Aggteleki cseppkőbarlang, ahol St. Martin idén már 27. alkalommal rendezi meg nagykoncertjét 2019. július 20-án.(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: Országos döntőben a 4×50 méteres gyorsváltó  -Lajkó Róberttel a Bibó István Gimnázium testnevelő tanárával beszélgettünk. Remek úszással, kiváló egyéni teljesítményekkel került a diákolimpián országos döntőbe a Bibós úszóváltó. Az amatőr szinten versenyző diákok nagy akarattal, egymásért úszva érték el ezt a kiváló eredményt. A döntőre egy hónap múlva kerül sor, addig a gyorsítás és az egyéni eredmények javítása a cél. Lajkó Róberttel a Bibó István Gimnázium testnevelő tanárával beszélgettünk még a lányok csapatáról, az amatőr versenyzésről, az úszók utánpótlásáról és a kitűzött célokról is.

19:00 – Szép Álmokat: Dr. Bubó

19:15 – Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a főnix rendje

20:30 – Hitvalló: Ocsovai Grácián OFM

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak (ismétlés), Lélekműhely – A vallásos kétely pszichodinamikája 2. - A kételkedés hitre vezető folyamata 1.   1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A jövő század regénye