Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2019. 01. 21. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór - Gazdag szegények

5:30 – Serkenj fel! -   Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Ördög Vivien, Tóth Blanka és Tornyai Miklós diákok nyilatkoznak. Ismét sziládys diákok nyilatkoznak szabadidőről, az elmúlt téli szünetről és a 2019-es évkezdésről. Természetesen szóba kerül a hétvégi Szilády kupa, melyen való szurkolásra nagy erőkkel készülnek! Tartsatok velünk!(ismétlés)

11:00 – Érdekes Emberek: 30 év története 25 percben - Ván Barnával a Ván Iroda Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk. Dr. Ván Lajos 30 évvel ezelőtt kezdett bele vezetői munkája mellett a könyvelésbe, számviteli feladatok ellátásába, először az otthonuk étkezőjében, majd a szenes pincéjükből átalakított irodában. Az ügyfélkör növekedése folyamatos volt, ami változásokat követelt. Ván Barna fiatalon kezdett segíteni édesapjának, majd szó szerint belenőtt az iroda vezetésébe. Tanulmányai elvégzése közben folyamatosan dolgozott édesapja vállalkozásában, 2000-re átvette az ügyvezetői feladatokat. Jelenleg félszáz ügyfél igényeit látják el 30-35 fő alkalmazottal. A fejlődésről, a változásokról, a könyvelői szakma jelenlegi helyzetéről is beszélgettünk Ván Barnával, a Ván Iroda Kft. ügyvezetőjével. (ismétlés)

12:00- Retro magazin: Babusgató: Az önkéntes munkáról, a civilszervezetek, csoportok lehetőségeiről Sárkányné Vida Erzsébet gyógy- és szociálpedagógussal  beszélgetünk.

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Hogyan lehet gyorsítani az okostelefon működését. Új, kvantum számítógépet mutattak be. Ismét amerikai a világ leggyorsabb szuperszámítógépe. Jöhet a sétálni tudó autó. Speciális sisak segíthet a jó alvásban. Itt az eddigi legpontosabb vérnyomásmérős óra. Lélegzetből mutatja ki a rákot is egy új eszköz. Csaknem 300 kiló zöldséget sikerült termeszteni az Antarktiszon. Növénykísérlet kezdődött a Holdon. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Ökumenikus imahét - Szabóné Kovács Teodóra (élőben közvetítjük)

19:00  - Szép Álmokat: Maja a méhecske

19:15 - Irodalom az Éterben: J.K.Rowling - Harry Potter és a főnix rendje

20:30- Hitvalló: Bérczi László Bernát

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református (ismétlés) és Lélekműhely:A különböző lelkialkatú ember hite és Istenkapcsolata 3. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Az utolsó szó jogán